Бразилци вбесиха Станислав Генчев

Бразилци вбесиха Станислав Генчев

Topsport.bg

20-06-2024, 07:47

Двама от бразилските футболисти на Левски Фабио Лима и Майкон, са вбесили наставника Станислав Генчев. Причината е лошото физическо състояние, в което се намират към момента.

Левият бранител "издъхна" по време на физическите натоварвания във вторник и спортно-техническият щаб му спести част от упражненията. От своя страна крилото първо закъсня за началото на подготовката и пристигна в София ден по-късно, а Генчев категорично обяви, че 27-годишният футболист ще си понесе финансовото наказание. Физическото му състояние не е добро и явно Лима не е следвал дори малко някаква програма в родината си, за да поддържа кондиция, преди подготовката.

Спортно-техническият щаб е разговарял с двамата играчи, обяснено им е, че трябва значително да подобрят формата си. С това се е заел кондиционният треньор Петър Пеев, който ще следи функционалното състояние на Майкон и Лима.

През пролетта подведе Николай Костов преди контролата със Спортист (Своге) (1:0) и по-късно се стигна до контузията му. Това се случи по време на паузата в първенството за националните отбори през март и футболистът бе извън терена в следващите четири официални двубоя.

Костов споделил, че не е пуснал в игра Лима поради лошите му показатели в контролата срещу Спортист (Своге), съобщи "Трибуна Левски". Бразилецът е заявил, че се чувства много добре, и е изразил желанието си да играе. Наставникът му се е доверил, след което още на първия спринт се улови за бедрото и получи разтежение. Преди това е бил предупреден да не действа така, а повече да се пести.

Лима завърши кампанията с 11 двубоя и 3 гола. Той реализира последния гол за "сините" през сезона, донасяйки победата с 1:0 над Лудогорец.

Източник: Topsport.bg

Последни новини