Бунтът на "сините" юноши е факт!

Бунтът на

Topsport.bg

25-02-2024, 21:04

Бунтът на "сините" юноши в Левски е факт! Тимът на Николай Костов разби с 4:0 Арда в мач, в който двама кадри на школата се разписаха в лицето на Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков. За втория това бе и мач №100 в елита с екипа на столичния гранд и 14-о попадение за първенство.

По този начин вече шестима от първия отбор, преминали през академията на "Герена", са се разписвали през сезона. По-рано този сезон същото сториха още Андриан Краев, Илиан Стефанов, Асен Митков и 17-годшният Преслав Бачев, пише "Труд".

Срещу Арда нови минути в Първа лига записа и централният бранител Виктор Любенов, предпочетен като резерва вместо новопривлечения Хоакин Фернандес, който все още чака дебют. С такъв пък се сдоби словенецът Патрик Мислович.

След двубоя старши треньорът Николай Костов говори за вратаря Пламен Андреев, отличил се с две перфектни спасявания във важен момент от срещата.

"Той получи критики съвсем заслужено, защото срещу ЦСКА и Лудогорец направи груби грешки - обясни Костов. - Единият мач го загубихме, а в другия завършихме наравно и така пропаднахме в класирането. Сега обаче се радваме, че се възстановява психически. Уверен е, не греши вече при разиграванията, за да се създава напрежение пред нашата врата. Страхотни намеси пред нашата врата. Ако той не се бе намесил така убедително разговорът и резултатът щяха да са различни".

Дебютен гол за "сините" реализира и Фабио Лима, привлечен през зимата за заместник на Роналдо.

Източник: Topsport.bg

Последни новини