БФС спря правата на футболист заради действащи договори с повече от един клуб

БФС спря правата на футболист заради действащи договори с повече от един клуб

Topsport.bg

05-03-2024, 19:23

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спря състезателните права на полузащитника Радослав Апостолов. Причината е, че той е имал действащ договор с повече от един клуб по едно и също време.

В края на август месец 2023 година от БФС спряха картотеката му в Дунав Русе заради предположение за заобикалящ трансфер, тъй като едностранно е прекратил "без причина" договора си с Марица Пловдив, след което подписва с кувейтския Ел Араби и бива пратен под наем в Дунав Русе.

" По сезиране на СТК към БФС, за нарушение на чл.7, ал.1 от ПДТФ, на основание чл.7, ал.3 от ПДТФ, ДК при БФС спира състезателните права на Радослав Апостолов до постановяване на решение на ДК", написаха от Дисциплинарната комисия.

А ето какво гласят съответните член и алинеи от Правилника за договорите и трансферите на футболистите:

"Ограничение за сключване на повече от един договор.

Чл. 7. (1) Футболист няма право да има действащ договор по реда на чл. 1, ал. 2 с повече от един футболен клуб, освен в случаите на преотстъпване.

(3) Санкцията се налага с решение на Дисциплинарната комисия. До постановяване на решението Комисията спира състезателните права на футболиста."

Важно е все пак да се отбележи, че по чл. 7, ал. 4 "решението подлежи на обжалване пред Апелативната комисия в сроковете, по реда и при условията, определени в Дисциплинарния правилник".

Източник: Topsport.bg

Последни новини