В Пазарджик вземат мерки за терена на стадион "Георги Бенковски"

В Пазарджик вземат мерки за терена на стадион

Topsport.bg

24-07-2024, 17:47

От Община Пазарджик излязоха със специално становище по повод състоянието на тревното покритие на стадион "Георги Бенковски". От местната управа поеха ангажимент, че до 40 дни ще бъде поставена нова настилка, която отговаря на всички европейски стандарти с висока степен на издържливост.

Ето и пълният текст на декларацията: 

Община Пазарджик, съвместно с футболен клуб Хебър, предприема спешни действия за възстановяване на тревното покритие на стадион "Георги Бенковски".

"Чрез съвместна работа в рамките на следващите 40 дни ще успеем да осигурим и положим модерно тревно покритие от последно поколение, покриващо всички европейски стандарти с висока степен на издържливост. Клубът полага всички усилия да бъдат разменени предстоящите домакинства със Славия и Ботев Пловдив - Хебър да бъде гост сега, а напролет да приеме двата клуба в Пазарджик на адекватно подготвен терен, така че да не бъдат ощетени феновете.

Високите жеги са основната причина за заболяване на тревата. В седмицата преди старта на първенството екстремните температурни амплитуди в комбинация с дългогодишни дефицити на дренажната система и ниското качество на вложената почва са довели до това състояние, което не е непознато и за другите стадиони в Европа и България.

Независимо от обективните или субективните причини е недопустимо теренът да изглежда по този начин и затова предприемаме незабавни мерки, за да го модернизираме така, че тревната настилка да бъде значително по-устойчива занапред. Ще бъде променена и методиката за осъществяване на надзор по поддържащите дейности, за да се стремим към максимално добро преживяване за спортисти и гости. Благодарни сме, че отново е отворена линията на конструктивен диалог между общината и отбора и това ще доведе до ясен, видим и качествено изпълнен резултат. Такава е визията ни занапред".

Източник: Topsport.bg

Последни новини