"В ЦСКА няма място за мекушавост и толерантност! Стипич не знае къде се намира"

Topsport.bg

26-07-2024, 19:17

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков сподели пред "Мач Телеграф" мнението си за ситуацията в ЦСКА след първия кръг на първенството. Той заяви, че мачът с Хебър е в графа "задължителни" и коментира думите на сегашния треньор на тима Томислав Стипич, че "червените" ще се борят за място в Топ 5.

"Надявам се ЦСКА да успее да вземе победата над Хебър. Не би трябвало изобщо да има съмнение дори, че това ще се случи. Този мач влиза в графата "задължителни" победи. Трябва да има и добра игра, и резултат. Да се създаде атракция за феновете. Това са такива мачове, в които настроението може да се вдигне. Важно е от психологическа гледна точка да се направи един добър мач. Всичко останало е недопустимо.

Не мисля, че може да има напрежение в отбора, въпреки загубата от Лудогорец в първата среща. Никога не е приятно да тръгнеш на старта на сезона със загуба. За съжаление отново не успяхме да вземем точки в Разград. Видях и някои хубави неща в мача с Лудогорец. Най-вече бих откроил желанието на младите момчета. Има позитивни неща. Те са свежия полъх. Наистина им липсва опит, но е положително това, че се движат много и искат успеха. Трябва търпение. Новите футболисти не ми правят впечатление, но е рано за заключения. Искрено се надявам на младите да им се даде време и шансове и да се прояви търпение. Когато налагаш млади, трябва да има търпение, защото изведнъж нищо не се случва, но после след време ще си береш плодовете", заяви той.

"Стипич каза, че е запознат с това на кой отбор е начело, но според мен май не знае къде се намира. Толерантен тон не е присъщ особено много на ЦСКА. Тонът на ЦСКА е победи, агресивност, битка и съвсем малко толерантност. Няма право да казва, че този клуб ще се бори за място в Топ 5. Напротив! Много треньори си отидоха, защото не повярваха, че могат да станат шампиони. Трябва непрекъснато да вярваш, че можеш да станеш шампион. Дори и да е невъзможно, пак трябва да се вярва.

Навремето загубихме два мача и феновете ни нарязаха гредите. Не можехме да си тръгнем, а сега не е така. ЦСКА трябва да е непримирим! Това е истината! Да не говорим, че и директорите не трябва да дават тон на мекушавост, защото това не е никак хубаво. Трябва твърда ръка! Ако трябва дори на моменти да се показва вулгарност и агресивност. ЦСКА никога не се примирява!", завърши Станков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини