В ЦСКА са притеснени за двама от основните си играчи

В ЦСКА са притеснени за двама от основните си играчи

Topsport.bg

29-03-2024, 08:16

В ЦСКА са сериозно притеснени за двама от основните си футболисти преди предстоящите важни сблъсъци в първенството и турнира за Купата на България.

Става въпрос за твърдите титуляри Тибо Вион и Амос Юга, които имат по 8 жълти картона от началото на сезона и са непосредствено застрашени от наказание за два мача при следващо официално предупреждение, информира "Тема Спорт".

Както е известно, утре армейците гостуват на Локомотив София, в сряда посрещат Локомотив Пловдив в междинния 27-и кръг, а следващата неделя е вечното дерби с Левски. Така ако някой от тях бъде декориран в "Надежда" или срещу смърфовете, няма да може да вземе участие в срещата със сините.

И двамата футболисти нямат реална алтернатива в състава. Затова и не е изключено поне срещу Локо Сф треньорът Нестор Ел Маестро да опита да ги съхрани. Така той би се лишил от оптималните си 11 срещу един от най-слабите тимове в елита, но ще увеличи шанса да може да ги използва в дербито с Левски.

Евентуално наказание на Вион или Юга би създало още по-големи главоболия за сърбина преди сблъсъка със сините. Четиримата футболисти на армейците, които са в лазарета, все още не са подновили тренировки. В отсъствието на Иван Турицов и Мартин Стойчев отдясно на защитата ще започне Емануел Шакич.

Той обаче е и първата алтернатива на Вион отляво. При санкция на французина и невъзможност на българските национали да играят срещу Левски като бек ще трябва да играе Сейни Санянг или Християн Петров да бъде преквалифициран.

Тобиас Хайнц е с най-малки шансове да се възстанови за двубоя следващия уикенд, а в ЦСКА се надяват, че в първите дни на новата седмица капитанът Юрген Матей ще поднови занимания.

Източник: Topsport.bg

Последни новини