Вальо Илиев: Основната ни цел е това да изграждаме футболисти

Вальо Илиев: Основната ни цел е това да изграждаме футболисти

Topsport.bg

26-02-2024, 17:19

Старши треньорът на ФК  ЦСКА 1948 II  - Валентин Илиев коментира домакинското равенство 1:1 срещу Добруджа. Той похвали младите футболисти на отбора и призова за търпение и подкрепа към тях.

Ето какво още каза Илиев пред Gong.bg.

"С оглед на това, че първото полувреме инициативата не беше, а в отбора на Добруджа, второто полувреме ролите се размениха и заиграхме по-добре, мисля, че равенството е закономерно. Имахме шансове да победим, но за съжаление обаче ни вдигат засади, които не съществуват. Не искам да се оправдавам, защото съм изнервен. Гледам си моя отбор и поздравявам момчетата, защото са млади, ще търпят развитие и положиха много старание и усилие. Липсва опит, което е видно, но трябва да имаме търпение към тях, да ги подкрепяме. Ако продължават да работят по този начин, ще се получат нещата".

"Няма какво да се заблуждаваме. Опитът във футбола е един много значителен фактор. Но ние сме втория, а не първия отбор. тук е мястото, на което може да даваме шанс на такива млади момчета и като цяло основната ни цел е това да изграждаме футболисти, играейки повече мачове да трупат опит. Не само от гледна точка на форма, но и на опит да достигат най-малко отбора на Добруджа, защото това им предстои. Само с тренировки няма как да придобият нито опит, нито увереност. Като се сблъскват в напрегнати мачове, много единоборства и един корав противник с по-опитни играчи, това за тях е безценен опит".

"Поговорихме си определено. Не е имало разговори на висок тон. Казахме си нещата, които по принцип сме тренирали, но по една или друга причина и прекалено много напрежение при тях, започнахме това да го правим през второто полувреме. Направихме смени, които вкараха повече динамика, разнообразие и остротата в играта ни. По този начин предприехме и немалък риск, но при този резултат 1:0, губейки на полувремето, за нас не остана нищо друго освен да опитаме да обърнем нещата по някакъв начин".

"Сега се дава повече път на повече млади. Апелът ми към тях е да разберат, че много малко от тях трябва като усилие и манталитет, за да бъдат част от първия отбор. Трябва да го приемат малко по-сериозно, защото крачка от трети към втори, от втори към първи, не е просто ей така. Там се изисква съвсем друг манталитет, друга нагласа, навици, тренировъчен процес, динамика, тактика. Те трябва много бързо да си пренастроят мозъка и да знаят, че имат шанс с много малко да се случи и да мислят в таи насока", завърши Илиев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини