Вдъхновен Спартак (Варна) мечтае за нови три точки срещу Славия

Вдъхновен Спартак (Варна) мечтае за нови три точки срещу Славия

Topsport.bg

09-08-2024, 10:20

Славия приема Спартак (Варна) в първи двубой от четвъртия кръг на Първа лига. Срещата на стадиона в "Овча купел" стартира в 19:00 часа, а главен съдия ще бъде Никола Попов.

"Белите" все още нямат победа от началото на сезона и сега ще търсят задължителни три точки, с които да вдигнат формата си. Иначе те са изиграли само два мача досега, като първо записаха загуба от Крумовград с 0:1, а след това завършиха наравно с Хебър (1:1). Така към момента Славия е с една точка и се намира на 13-ата позиция.

Златомир Загорчич вече ще трябва да се оправя и без един от основните си футболисти, след като Тони Тасев премина във втородивизионния турски Ерзурумспор и отслаби нападението на столичани.

Спартак пък е на другия полюс - "соколите" могат да се радват на блестящо завръщане в родния елит. Тимът към момента заема второто място и след три изиграни срещи все още варненци нямат загуба. Те първо победиха Хебър с 2:0, след това направиха равен с ФК ЦСКА 1948 (2:2), а в миналия кръг поднесоха истинска сензация, като разгромиха ЦСКА с 3:0. "Соколите" дори можеха да запишат още по-убедителен резултат, но вратарят на столичани Иван Дюлгеров им попречи.

По-рано през седмицата отборът привлече нападателя Франк Риволие, който може днес дори да направи дебют. Вратарят Мартин Величков пък, който получи контузия в срещата с ЦСКА и бе принудително заменен, е възстановен и ще може да играе днес.

През сезона 2022/2023, когато варненци за последно бяха в елита на България, двата тима изиграха две срещи. В първата Славия се наложи с 1:0 като гост, а във втория двубой завърши 2:2.

Източник: Topsport.bg

Последни новини