Велков: Готов съм да обирам негативите

Велков: Готов съм да обирам негативите

Topsport.bg

днес, 14:59

След близо десетилетие, Антон Велков отново се завърна начело на Локомотив (София). Какво предстои на столичните "железничари" под негово ръководство предстои да разберем. Велков даде специално интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ. 

"Не се притеснявам от критиките. Искам отборът на Локомотив да изглежда така, че да нямаме негативен фокус върху един човек. Знам, че това е ролята на треньора - да обира негативите. Готов съм за това нещо, стига то да не продължи дълго време. Иска ми се възможно най-скоро да покажем лице, което да се харесва на хората. Дори да играем така и да загубим да ни бъде простено, защото сме играли и сме дали всичко от себе си", коментира Велков пред БНТ.

Треньорът бе попитан дали се чувства част от много промени, които настъпиха в тима от "Надежда" през последните години.

"Да не забравяме, че аз започнах от онзи отбор от "А" Окръжна група, един романтичен период на отбора след една тежка мъка. Сега Локомотив отива на друго ниво - да обърне погледа си към най-важната част от историята на този отбор и това е детско-юношеската школа. В годините, в които Локомотив ми даваше възможност да се докажа бяхме 95% момчета от тима. Тогава нямахме инфраструктура, но аз си мисля, че ДНК-то на този клуб е да си създава кадрите", каза Велков.

Специалистът коментира и много треньорски смени, които се случиха в първенството на България от началото на сезона.

"Авторитетът на треньора е доста сринат. Собствениците на клубовете трябва да разберат, че авторитетът на треньора е №1 за футболистите. И не трябва да сменят треньори след два или три резултата, или след викове "Оставка" от една групичка от привържениците. Това е много труден процес - да се върне авторитетът на треньора, но как да го направим, ако не започнем да го правим? Как да го направим, ако постоянно казваме, че треньорът е фигурата, която трябва да бъде сменена, за да възбудим амбициите и мотивацията на даден отбор. Тъжно е по този начин да се кара един отбор да играе. Крайно време е да се прехвърли отговорност и на самите играчи", каза още Велков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини