Виктор Попов под въпрос за мача с Азербайджан

Виктор Попов под въпрос за мача с Азербайджан

Topsport.bg

23-03-2024, 14:53

Защитникът Виктор Попов единствен от българския национален тим има здравословен проблем след мача с Танзания (1:0), призна селекционерът Илиан Илиев. Крайният бранител, който все по-често в националния отбор заема лявата страна, има болки в аддуктора, е станало ясно след днешната тренировка.

Със сигурност се знае, че травмата е стара и на определени периоди се изостря. За момента решението е да се изчака днешния ден, като се следи дали мястото в мускула-отвеждач ще се успокои или не. Това оставя 24-годишния бранител под въпрос до последно. Виктор Попов, който е десен бранител, срещу Танзания започна от ляво, а на полувремето се премести на своя си предпочитан фланг. Йоан Стоянов излезе от игра, а мястото му беше заето от Патрик-Габриел Галчев.

Няма други контузени и болни в отбора след днешното сутрешно занимание. Титулярите и двама, които влязоха на почивката на мача с африканците, направиха възстановяване, а останалите - пълноценна тренировка под ръководството на помощниците на Илиев - Георги Донков и Петър Костадинов.

Футболистите обядваха в 13:30 часа, след което Илиев им даде свободен след обяд. Националният треньор и неговият щаб обаче ще се събере вечерта, за да гледа заедно мача на Азербайджан с Монголия от вчера. Домакините на турнира FIFA Series надвиха скромния азиатски тим с 1:0.

България и Азербайджан се срещат на 25-и март (понеделник) от 18:00 часа българско време на стадион "Тофик Бахрамов". Официалната тренировка на българите преди втората среща ще бъде утре от 18:30 часа на терена, на който ще се играе двубоя.

Източник: Topsport.bg

Последни новини