Вратар приключи с ФК ЦСКА 1948

Вратар приключи с ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

07-03-2024, 08:36

Вратарят Генадий Ганев приключи с ФК ЦСКА 1948, информира "Тема Спорт".

Стражът е имал разговор с ръководството, на който му е било съобщено, че повече няма да се разчита на него.

33-годишният бесарабски българин бе под рамката в двубоя с Лудогорец за купата, загубен с 1:3 на 29 февруари, но после за шампионатната среща пак в Разград (0:2) бе предпочетен младият Петър Маринов от дубъла.

До този ход се стигна след "джентълменското споразумение" между столичани и орлите Даниел Наумов да не пази в мачовете между двата тима като част от сделката за Ивайло Чочев, който също не игра в тези срещи.

От ръководството на ФК ЦСКА 1948 са съобщили на Ганев, че може да си търси нов отбор, тъй като договорът му изтича в края на сезона и няма да бъде подновен. В първия тим ще се разчита на Наумов и Маринов, а за дубъла на столичани ще пази новото попълнение - французинът Леви Нтунба. Интересното е, че той бе резерва на Ганев в мача за купата с Лудогорец.

Така реално до края на сезона бесарабският българин ще тренира за здраве. Той не може да премине в друг отбор, защото пазарите са затворили.

Стражът дойде в ФК ЦСКА 1948 през лятото на 2022 година от Берое. Вратарят имаше силни изяви със заралии, но след промяната на клубната политика там напусна и подписа със столичани.

В определени моменти заради добрите си игри Ганев изместваше титуляря Даниел Наумов. Бе използван и за дублиращия състав, като намесите му там спомогнаха за първото място във Втора лига през миналия сезон.

Качествата му са безспорни, но от ръководството на ФК ЦСКА 1948 са му заявили, че започват политика на подмладяване на тима и той вече не се вписва. Генадий има солиден опит у нас, след като е пазил още за Верея и Дунав Русе.

Източник: Topsport.bg

Последни новини