Всичко най-интересно, което се случи на Конгреса на БФС

Всичко най-интересно, което се случи на Конгреса на БФС

Topsport.bg

15-03-2024, 18:55

Петъчният ден ще бъде фундаментален за бъдещето на българския футбол. Датата 15 март най-сетне настъпи и е време за провеждането на извънреден Конгрес на БФС, който ще трябва да излъчи новия президент на футболната ни федерация. Доскорошният такъв - Борислав Михайлов, подаде оставка, която тепърва трябва да бъде официализирана, но надеждите са, че такава все пак ще има, за да може най-популярният спорт у нас да поеме в нова далеч по-позитивна посока.

Началото на събранието е насрочено за 10:30 часа и ще проведе в столичния хотел "Маринела". Около сградата се очаква да има и протест, което ще внесе допълнително напрежение около изборния ден, който със сигурност ще бъде изпълнен с множество обрати и изненади. За да се осигури необходимото спокойствие на делегатите, БФС е ангажирал три охранителни фирми, които ще бъдат подпомагани и от сериозен брой органи на реда.

Георги Иванов - Гонзо, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Манол Иванов и Петьо Костадинов изявиха официално желание да оглавят родния футбол. Точно измежду тях ще избират делегатите по време на Конгреса. Всеки от гореспоменатите имаше необходимото време през последните седмици, за да запознае клубовете у нас със своята визия за българския футбол.

Всеки от кандидатите ще разполага с определено време, за да представи стратегията си, а гласуването ще настъпи след това.

В залата се очаква да присъстват и наблюдатели от ФИФА и УЕФА.

Ето как би трябвало да протече днешният Конгрес

1. Отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г.

2. Финансов отчет за 2022 и 2023 г.

3. Разглеждане на жалби до Общото събрание.

4. Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС.

5. Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС.

6. Избор на Президент на Сдружение "Български футболен съюз".

7. Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение "Български футболен съюз".

Не пропускайте всичко най-интересно от битката за БФС! Следете на живо с ТОПСПОРТ последните събитията от Конгреса!

Източник: Topsport.bg