Генчев: Нелепа грешка ни костваше загубата в този мач

Генчев: Нелепа грешка ни костваше загубата в този мач

Topsport.bg

вчера, 22:39

Старши-треньорът на Левски - Станислав Генчев, коментира загубата на своя отбор от Ботев с 0:1.

"Определено мач, в който най-малкото не заслужавахме да загубим и то по такъв нелеп начин. Равностойно първо полувреме. През втората част наложихме натиск, контрол, имахме и положения. След червения картон обаче нарушихме игровата дисциплина, започнахме да прибързваме и да импровизираме повече, отколкото трябваше", каза Генчев.

"Нелепа грешка ни костваше загубата в мача. Във всеки мач до момента имахме грешки, които не повлияха, но този път не бе така. Не може да променим резултата и да върнем времето назад. Трябва да се концентрираме върху мачовете, които предстоят", допълни той.

"Беше ясно, че след червения картон, Ботев ще се прибере, ще опита да ни наруши ритъма на игра. Всеки отбор би го направил в такава ситуация. Трябваше да не прибързваме, а да правим флангови атаки. Имахме ситуации, не успяхме да ги реализираме. Когато бяхме 11 на 11 играхме по-добре от Ботев, отколкото, когато те бяха с 10 човека", каза още Генчев.

"Най-силното оръжие на Ботев е контраатаката, искахме да предотвратим това нещо. С Охене и Цунами искахме по-сигурни разигравания. Двете неща се изпълниха, но не успяхме да отбележим гол", заяви Генчев.

"Трудно може едно поражение да се окаже положително. Двата отбора влизаме със загуби в дербито и двата отбора ще работят, за да са победители. Ние от своя страна ще направим това преди мача с ЦСКА", заяви той.

"Безкрайно благодаря на феновете на всеки стадион. Те са нашия 12-ти играч, но съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме сега, но следващия мач трябва да спечелим три точки", завърши специалистът.

Източник: Topsport.bg

Последни новини