Генчев "работи" за европейските мечти на Левски, след като неговият Крумовград направи за смях Локо (Пд)

Генчев

Topsport.bg

10-05-2024, 21:14

Отборът на Крумовград продължава да впечатлява с изявите си в българския шампионат. Селекцията на Станислав Генчев увеличи на 14 серията си от мачове, в които не познава вкуса на поражение. В петъчната вечер, гордите родопчани направиха на пух и прах четвъртия Локомотив (Пд), побеждавайки го с 4:1 . "Сините" изиграха изключително първо полувреме, след което вече водеха с 3:0 и бяха обезверили тотално амбицираните към зона "Европа" "железничари".

Точни за успеха на шестия в т.нар "шампионска група" бяха Патрик Луан, Александър Колев (2) и Матей Шимич. За гостите, почти веднага след появата си в игра, вкара Петър Андреев, а при резултат 3:1, точно когато пловдивчани бяха в подем, директен червен картон получи Оливер Камдем. "Черно-белите" на два пъти удариха и гредите.

Освен престиж, треньорът на домакините - Станислав Генчев, помогна и на отбора, за когото така упорито се твърди, че го иска за свой наставник - Левски. В неделя столичният гранд може да си върне четвъртото място от Локо, ако на "Герена" надвие Черно море. При определени обстоятелства, гореспоменатата позиция може да значи и бараж за попадане в турнира Лига на конференциите.

Битката на Коматево се проведе при доста лоши метеорологични условия. Дъждът бе направил така, че тревното покритие да не бъде в най-доброто си състояние, което моментално създаде и предпоставки за доста битка в центъра на терена. Първото интересно събитие за отбелязване беше далечен удар на Оливер Камдем, който премина опасно близо покрай страничната греда на Янко Георгиев.

Локомотив (Пд) определено беше отборът, който започна да диктува темпото на мача. В седмата минута бразилецът Евандро се включи от фланга, след което отправи прецизен удар от границата на наказателното поле, който бе отразен от Янко Георгиев в корнер.

Крумовград отговори подобаващо на предизвикателството. Родопчани бяха близо до откриващото попадение, след като Серкан Юсеин шутира много технично от средна дистанция. Кристиан Томов беше преодолян, но за негов късмет топката срещна страничната греда.

Куриозен момент можеше да бележи мача в 18-ата минута, когато Янко Георгиев можеше да си отбележи автогол. Стражът напусна смело голлинията си, за да боксира една центрирана топка от фаул. Бургазлията така обаче изби кълбото, че то тръгна зад гърба му и извади голям късмет, че просто не намери очертанията на неговата врата.

Домакините от Крумовград поведоха в резултата с настъпването на 19-ата минута. Локомотив (Пд) се бе настанил в половината на "сините", но изведнъж халф на "смърфовете" позволи на Александър Колев да му отнеме коженото кълбо. Българският национал не чакаше втора покана и отправи брилянтен извеждащ пас за Патрик Луан, който свари по "бели гащи" последния в отбраната на Локо както и излезлия доста напред вратар Томов. Всичко това улесни много работата на бразилеца Патрик, който се нуждаеше от един точен изстрел, за да матира "черно-белите".

Добрите новини за Крумовград можеха да продължат и в 25-ата минута, след като Александър Колев се добра до отлична позиция в наказателното поле на съперника, ала изстрелът му излезе високо над горната греда.

Александър Томаш явно не си научи урока и продължи да "дърпа" локомотивци дълбоко в половината на противника. Това обаче ги направи прекалено уязвими в отбранителен план, като Патрик Луан отново се измъкна зад защитата на гостите. Латиноамериканецът се бе устремил към вратата на Томов, но в последния момент беше фаулиран от гонещия го Мартин Паскалев. Тъй като "тройното наказание" ( дузпа, гол и червен картон) вече бе отменено от ФИФА, младият защитник на Локо получи само официално предупреждение. С отговорната задача да бие дузпа се нагърби Алекс Колев, който не трепна и направи 2:0.

Бесният Александър Томаш направи две смени още преди почивката, което беше ясен знак, че нещата в неговия тим изобщо не вървят. Така без време на терена се появи лидерът Александър Колев, който замени Ефе Али. Кристиян Пешов пък отстъпи мястото си на Мартин Петков.

Гостите от Пловдив вече нямаха какво да губят и отприщиха максимална мощност на своите атакуващи действия. Митчи Нтело обаче пак се размина с гола в 38-ата минута, когато ударът му мина над горната греда на Георгиев. При корнера най-високо скочи младокът Тодор Павлов, който бе съпътстван от огромен малшанс, пращайки кълбото в страничния стълб.

Тоталният погром спрямо "смърфовете" продължи без жал. Селекцията на Станислав Генчев намери време и за трети гол през първата част. Домакините изпълниха заучено положение при корнер, след което топката отиде към втора греда за Божидар Кацаров. Капитанът на Крумовград свали за Матей Шимич, който отблизо реализира с глава.

Янко Георгиев продължи да си играе с огъня, защото отново имаше комични действия малко пред своята голлиния. Автоголът и този път не беше факт, след като стражът позволи една тупкаща топка да го прехвърли, но не и да попадне в мрежата му.

На полувремето звездата на Локомотив - Димитър Илиев, надъха своите колеги с мотивираща реч. Тя определено имаше своя ефект, тъй като втората част започна оптимистично с намаляване на изоставането. В 53-ата минута №14 на Локо пусна отличен извеждащ пас за появилият се от скамейката - Петър Андреев, който сам срещу Георгиев реализира хладнокръвно за 3:1.

И тъкмо, когато бяха във възход, гостите от Локомотив бяха попарени от съдийско решение в 67-ата минута. Реферът Михаел Павлов първоначално показа само жълт картон на Оливер Камдем след грубо негово влизане в краката на съперник от Крумовград. Минути по-късно обаче съдията беше посъветван, че действията на легионера са далеч по-брутални и поради този факт той трябва да бъде изгонен. Така се и случи.

Съставът на Крумовград се възползва почти веднага от численото си превъзходство и реши всичко в мача с четвърти гол в своя полза. Александър Колев се оказа най-съобразителен при центриране от ъглов удар и с глава порази Томов за разгромното 4:1.

Дори и при 4:1, двата състава не спираха да атакуват, което много рядко се вижда на мач от българското първенство. В 89-ата минута Петър Андреев можеше да вкара и втория си гол в двубоя, но техничен негов изстрел, след центриране на Медвед, срещна единствено далечната странична греда на Георгиев.

В следващия кръг на Локомотив (Пд) предстои ключов сблъсък за четвъртото с Левски на "Лаута". Крумовград ще опита да продължи успешната си серия и срещу ЦСКА.

Източник: Topsport.bg

Последни новини