Генчев ще разчита на "химията" между Петков и Цунами

Генчев ще разчита на

Topsport.bg

25-06-2024, 20:27

Марин Петков има 3 гола и 1 асистенция в ролята, която ще му повери Станислав Генчев. А един от тях бе с цената на 3 точки. Той донесе победата с 1:0 над Ботев в Пловдив на 9 май 2021 година.

Интересното е, че той е ползван общо 12 пъти като атакуващ халф. Най-често това се е случвало при Живко Миланов, който в момента е асистент на Станислав Генчев. По веднъж това се е случило при Станимир Стоилов и Елин Топузаков.

Прави впечатление също, че има двама играчи, които в момента са в Левски, с които си взаимодейства най-добре. Разбира се, това се е случвало най-вече, когато е бил ползван като крило. Това са Вендерсон Цунами, с когото бяха избрани от останалите да бъдат капитани, както и Рикардиньо. И с двамата са изработили по 3 попадения. Толкова има също и с Билал Бари. Нападателят обаче вече не е на "Герена".

С Цунами има и най-много минути на терена - 3062. Следват Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев и Келиан ван дер Каап.

Интересното е, че с Джавад Ел Джемили, с когото ще се конкурира сега за титулярното място, има общо изработени 2 попадения. Иначе от съперниците най-често се е изправял срещу един играч - Оливие Вердон. Излизал е цели 12 пъти против него. В тези мачове Левски е постигнал само 2 победи, а 2 пъти "сините" са стигали до реми. На второ място е Клод Гонсалвеш - 11 пъти. Следват Васил Панайотов, Цветомир Панов, Виктор Попов и Кирил Десподов, пише "Мач Телеграф".

Източник: Topsport.bg

Последни новини