Георги Атанасов: Ганчев е спасителят на великата институция ЦСКА

Георги Атанасов: Ганчев е спасителят на великата институция ЦСКА

Topsport.bg

01-05-2024, 12:31

Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира пред "Тема Спорт" раздялата на Гриша Ганчев с ЦСКА.

Ето мнението му:

"Разделянето с фигура от най-висок ранг, каквато е Гриша Ганчев за българския футбол, винаги води до различни предположения и евентуални сътресения. Вчера от ЦСКА си тръгна човекът, който спаси великата институция с три звезди на емблемата.

Вярно, не успя да стигне до мечтаната титла, но в спорта сме се нагледали на много драматични сюжети, в които разстоянието между сълзите на щастието и тъгата е една дузпа. Така, както се случи миналата пролет.

Трябва да си дадем много добре сметка и в какви условия Гриша Ганчев реанимира ЦСКА от пропастта - на чудовищен задкулисен монопол, какъвто няма нито на Запад, нито на Изток от нашите географски ширини.

Дори не смятам за нужно да се връща лентата към това какво бедствие завари Ганчев в ЦСКА преди 9 години. Да се освежава паметта с платените над 8 милиона лева за емблемата и останалите активи в името на моралното здраве на червената общност и реанимацията на клуба от нулата.

За връщането на отбора в елита, на международната карта, за пробивите в европейските клубни турнири, за огромното предимство в класирането почти всяка година пред вечния съперник.

Няма как да се пропусне и фундаменталната тема с началото на изграждането на новия стадион на мястото на митичната "Българска армия".

Достатъчно, за да преценим личността на Гриша Ганчев и това какво бе той за ЦСКА, е да видим ехидните подхилвания и нескрита радост като реакция на вчерашната новина за оттеглянето му от страна на червените врагове. А душманите на ЦСКА ненавиждат бизнесмена още от края на миналия век. През 1999 година тогавашният бос на Литекс им взе титлата под носа на Левски по време на най-голямата синя политическа хегемония.

Синята власт искаше синя титла. Но Гриша Ганчев им се изсмя в лицето. Така както го направи и ден преди да обяви официално оттеглянето си. Както казва народът: "Кажи ми какви са ти враговете, за да ти кажа кой си"... А какво ще бъде бъдещето на ЦСКА, тепърва ще разберем. Аз съм леко притеснен, но дано не съм прав".

Източник: Topsport.bg

Последни новини