Георги Дерменджиев: Не бързаме да изстудяваме шампанското

Георги Дерменджиев: Не бързаме да изстудяваме шампанското

Topsport.bg

21-04-2024, 13:18

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев призна, че отборът е концентриран върху мачовете си през сезона, но същевременно мисли за идната кампания.

Шампионите се наложиха над Хебър в последния си шампионатен мач, но още не мислят за титлата.

"Още не изстудяваме шампанското. Поздравявам Любо Пенев за работата му в Хебър. Ние изиграхме добър мач. До известна степен съм доволен от изпълнението на моите изисквания, но има още върху какво да се работи. Лудогорец иска да се представя добре и на международно ниво. Няма как да се чувстваме фаворити и за Купата на България. Очаквам тези мачове с Хебър да са по-различни. Може би ще бъдат по-агресивни и освободени, няма да играят плахо", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Наставникът е уверен, че възпитаниците му разбират неговата идеология.

"Имах много разговори с играчите, които разбраха изискванията ми. Аз се съобразявам и с техните възможности. В много от мачовете смените извоюваха победите. Играчите разбират какво искам и се стараят да го правят. Аз се радвам на характера, който проявяват. Това нещо трудно се постига, но играчите имат потенциал и са жадни да постигнат тези успехи. Искам момчетата да бъдат за пример", допълни пловдивчанинът.

Бившият национален селекционер вече мисли за идния сезон и кампанията на тима в евротурнирите.

"Още от зимата имаме план за лятото. Мислим отдалеч. Важно е да сме щастливи от това, което сме направили. Хубаво е, че има интерес към футболистите ни. Мисля, че цената на Якуб Пьотровски трябва да бъде рекордна за България", добави треньорът.

Източник: Topsport.bg

Последни новини