Георги Донков: Обстановката в националния отбор е позитивна

Георги Донков: Обстановката в националния отбор е позитивна

Topsport.bg

24-03-2024, 08:54

Помощник-треньорът на националния отбор на България - Георги Донков говори пред колегите от "Спортал" в Азербайджан, където "лъвовете" победиха Танзания в турнира FIFA Series, а утре ще срещнат домакините. Бившият атакуващ футболист на Кьолн говори за трикольорите, а се върна и назад във времето.

"В нашето първенство има добри чуждестранни футболисти, но това не може да се каже за повечето от чужденците. Чудя се повечето от тях какво правят в efbet Лига. В България се получават и интересни мачове, като например Лудогорец - Черно море, Черно море - ЦСКА, Хебър - Левски и др. Условията на стадионите у нас обаче са такива, че хората не идват на трибуните. Всяка седмица в Германия съм на мачове от първо, второ, трето и дори четвърто ниво на германския футбол, понякога се получават нулеви равенства, но винаги има поне по 40 000 зрители - стадионите им са пълни", каза бившият национал.

"Едно време в Левски се бяхме събрали добри футболисти, на които се даде шанс да се интегрираме сред доказани шампиони като Борислав Михайлов, Наско Сираков, Божидар Искренов, Краси Коев, Ники Илиев и т.н. Бяхме аз, Здравко Здравков, Димитър Попов, Велко Йотов, ще изпусна някого. Моят шанс дойде, след като Сираков замина за чужбина. Малко по-късно в отбора дойдоха Михтарски, Хубчев, Илиан Илиев. В началото беше трудно, но Васил Методиев, Бобата Жечев и Павел Панов поеха отговорността. Когато бях в Ботев (Пловдив) получих предложение от ЦСКА, исках да играя вече зад граница. Отидох в ЦСКА, винаги съм бил професионалист, не съм имал проблеми с публиката на ЦСКА, раздавах се за отбора. После се стигна до моя трансфер в Германия", сподели още Донков.

"Обстановката в националния отбор е позитивна. Не сме кой знае колко доволни от играта срещу Танзания, но беше важно, че победихме. Сега ни предстоят три контроли до есента, когато влизаме в Лига на нациите, където ще ни трябват точки. Помните, че с Петър Хубчев преди време успяхме именно през Лигата да стигнем до баражите за европейското първенство. Важно е да спечелим мачовете си и да минем в по-горната група", добави асистентът на Илиан Илиев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини