Георги Захариев разкри важни неща за гласуването на Конгреса

Георги Захариев разкри важни неща за гласуването на Конгреса

Topsport.bg

11-03-2024, 20:41

Един от кандидатите Георги Захариев говори пред след инструктажа за Конгреса на БФС на 15-и март. Той сподели, че е попитал при какъв брой гласове ще се стигне до балотаж.

"Стана много интересна дискусия вътре. Аз го повдигнах въпроса пред г-н Борислав Попов относно това при какъв брой гласове ще има балотаж и отговорът бе 50% + 1 от присъстващите. Зададох му въпросът, ако са от присъстващите, тогава на миналия Конгрес също трябваше да има балотаж, защото в началото обявихте колко присъстват. Никой не събра 50% от тази бройка. Той каза, те присъстващите са гласуващи и влязохме в една много правна дискусия, която е и в основата на водещите се дела, защото ти можеш да присъстваш, но да не гласуваш. А той тълкува правилото, че само ако гласуваш, ти присъстваш. Според мен, той се съгласи, че е трябвало да има балотаж миналия път".

"Те са съгласни. Аз затова се обявих защо не е написано вътре 50% + 1 от гласуващите, а от присъстващите и се обединхме всички, че това е правилното тълкуване. Ако ти присъстваш, дори да не гласуваш, пак трябва да бъде взето предвид. В крайна сметка може би ще има преброяване на кворума преди всяко от гласуванията. Дали ще в началото, най-вероятно ще станем свидетели на още процедурни предложения вътре в залата, но идеята е да има преброяване на кворума. Дали ще е в началото веднъж за всички гласувания, от оставката на Борислав Михайлов или преди всяко гласуване ще се търси кворум, но това е нещо, което по-добре да бъде свършено, иначе можем да влезем пак във водене на безкрайни дела и битки. Заради това тълкуване на закона дали ти присъстваш, само ако гласуваш, всъщност се водят тези три дела", заяви Георги Захариев.

Източник: Topsport.bg