Гиби: Фенове на Левски идваха на мачове на ЦСКА заради мен

Гиби: Фенове на Левски идваха на мачове на ЦСКА заради мен

Topsport.bg

23-05-2024, 10:46

Легендата на Левски - Божидар Искренов, е част от отбора на ЦСКА в края на миналия век. На 31 декември 1992 г. той изненадващо подписва договор с "червените" и през пролетта изиграва 18 мача, в които бележи 6 гола. В предаването "Домът на футбола" по Diema sport Гиби или Радостта на народа, както обичат да го наричат феновете на Левски, си спомни за този момент.

"Доколкото си спомням, всичко се случи на 30 или 31 декември. Покани ме Вальо Михов, аз приех и подписах. Беше голяма сензация. Много хора мислеха, че няма да го направя, но Левски не ме искаше, а аз исках да играя футбол - това, което мога и което искам.

Спомням си още, че след като подписах договора с ЦСКА излязох на трибуните, а не терена, който беше покрит със сняг, феновете бяха изрисали "Добре дощъл, Гиби". Стана ми странно, защото довчера бях най-омразният им футболист. Но посрещането беше страхотно и много хубаво. Хората забравиха, че съм бил в отсрещния лагер и ме приеха много топло.

Имаше и друго интересно нещо. На мачовете на ЦСКА в Сектор Б идваха фенове на Левски, които ме подкрепяха и скандираха моето име. Никога не викаха Левски и затова никой не ги закачаше", разказа Искренов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини