Гочето: Тепърва предстоят сериозните изпитания за Левски в първенството

Гочето: Тепърва предстоят сериозните изпитания за Левски в първенството

Topsport.bg

18-03-2024, 14:34

Бившият наставник на Левски и Етър - Георги Василев - сподели мнението си за победата на "сините" с 3:0 като гости на "болярите".

"Левски победи напълно заслужено с категоричен резултат Етър (3:0) на "Ивайло", с оглед на представянето на двата отбора. Гостите почти през цялото време владееха топката и много рядко болярите стигаха до нещо сериозно пред вратата на Пламен Андреев. Имаше два случая, при това докато бе свеж Кольо Станев. Но в единия Хосе Кордоба отлично му отне кълбото с изцяло чисти защитни действия. Тогава се виждаше голова ситуация, но в останалите моменти Левски държеше инициативата. Не съм гледал статистиката, но съм сигурен, че процентът на владеене на топката е бил много голям в полза на столичани. Същото се отнася и до ситуациите пред вратите. Не си спомням Пламен Андреев да е имал работа и да трябва да се намесва решително. През второто полувреме Левски напълно взе инициативата и реши срещата. Етър извърши няколко смени, но не се стигна до някаква положителна промяна. Най-хубавото бе препълненият "Ивайло", което не се бе случвало от дълги години.

Левски излезе със състав, който едва ли ще видим отново заради проблемите с наказани и контузени играчи. Представянето на тима беше много добро и не може

да се посочи нещо негативно. Столичани показаха вариативност в предни позиции и нормално стигнаха до повече чисти положения. Единственото лошо бе контузията на Асен Митков толкова рано в мача.

Словакът Патрик Мислович започна за първи път като титуляр и заслужава добра оценка. Не блестеше с някакви отигравания, но си свърши работата в средата на терена. Цунами учудващо в този мач бе по-прибран, защото сме го виждали с повече агресия по фланга. Той обаче беше много прецизен и точен през целия двубой. В тази среща гостите нямаха централна фигура в нападение, както бе преди това с Рикардиньо на върха на атаката. Марин Петков и Фабио Лима си изпълниха много добре задачите, като българинът изигра силен мач. Левски показа разнообразие в нападение и с включването от по-задни позиции на Джавад ел Джемили. Евертон също се представи задоволително. Нападение, което едва ли пак ще видим в този му вид, но заслужаващо много добра оценка. Защитата на Етър не е от стабилните, но през първото полувреме запази мрежата си суха. Левски вкара головете си след рикошет и залъгване на вратаря Величков, грешка на централния бранител Георги Ангелов и такъв от аутлинията. Това показва колко крехка е отбраната на болярите.

Сега предстоят сериозните изпитания за Левски в първенството с мачове срещу Славия, Лудогорец, ЦСКА и Черно море. От началото на втория полусезон сините се изправяха срещу по-скромните отбори, но това не пречи да се посочи израстването на тима. Пък дори и след такава победа над последния в класирането. За предстоящите срещи на истината треньорът Николай Костов ще разполага с повече избор по състава, ще има възможност за вариация. Защото единствено Илиян Стефанов е аут до края на сезона. Сините показват добър стил на игра. Представят се интересно и агресивно. Не се съобразяват със съперниците си при изграждането на тактиката, а напротив - другите го правят. Изгубените точки през есента обаче все още влияят на тима. Представянето на отбора от началото на пролетния полусезон вдъхва оптимизъм, дори футболистите могат още повече. Левски ще гони до последно по-високо класиране.

Етър е с единия крак във Втора лига. Не трябва да се обвинява никого, но вече няма оптимизъм. Ако някой каже, че съставът ще се спаси, ще излъже всички. Необходимо е да се разпределят усилията и целта на отбора да е веднага да се завърне в елита. Има много мачове до края на сезона, но на болярите ще им бъде много трудно да се спасят. В двубоите показват добро лице, докато силите им не свършат, а допуснат ли гол - веднага рухват. Трябва да има промяна, за да гледат феновете на Етър качествен футбол.", коментира Гочето пред "Тема спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини