Гръцките медии поставиха фокуса върху трима от Ботев (Пловдив)

Гръцките медии поставиха фокуса върху трима от Ботев (Пловдив)

Topsport.bg

20-07-2024, 10:14

Медиите в Гърция отделиха сериозно внимание на Ботев (Пловдив).

Съседката ни поставя фокуса върху факта, че "канарчетата" са били аутсайдери срещу Марибор, но напълно заслужено са продължили напред.

"Панатинайкос стартира от втория кръг, където изненадващо ще срещне Ботев Пловдив. Отбор, който елиминира Марибор с общ резултат от 3:2. От това, което се видя в сблъсъците е, че съперникът има двама-трима много бързи и класни играчи в атака. Трябва да отличим Антъни Уджа, Самуел Акере и Ивелин Попов. Като цяло обаче Ботев не е спиращ дъха, тоест, не е нещо специално", пише gazzetta.gr. и добавя:

"Детелините са абсолютен фаворит, но трябва да го докажат на терена. Там се вижда кой какъв е. Тежко обаче на Панатинайкос, ако подцени Ботев! И горко му, ако отпадне от 9-ия в българското първенство".

В Гърция анализират доброто представяне в двата мача на 33-годишния нигерийски нападател Антъни Уджа, който реализира и в двата двубоя на Марибор.

"Той се движи много добре. Нов е в отбора, но показва отлично взаимодействие с колегите си. Определено ще трябва да му се обърне по-специално внимание. Такова трябва да бъде отделено и на фланговите нападатели", казват съседите.

В Пловдив срещу словенците от крилата впечатли Самуел Акере, а в реванша това стори Нвачукву, който реализира гол и асистира на Уджа.

Източник: Topsport.bg

Последни новини