Десподов: Не ми се мисли какво ще ме направи Стоичков, ако го изравня

Десподов: Не ми се мисли какво ще ме направи Стоичков, ако го изравня

Topsport.bg

18-03-2024, 20:50

Футболист №1 на България за 2023 г. Кирил Десподов говори за ситуацията в националния отбор и изрази надежда, че в бъдеще ще има по-голяма конкуренция за наградата за най-добър футболист в страната ни.

"Искам още веднъж да ви благодаря за тази невероятна награда, че ми гласувахте доверие и тази година. Огромна чест е да спечеля тази награда, аз съм го казвал - тя много задължава, но и е плод на много труд и усилия, дори да кажа, че и мъка е имало през изминалата година.

Лоши резултати, лоши моменти, но накрая, когато получаваш такива индивидуални награди, има удовлетворение от работата ти и е стимул за следващата година да се развиваме и да продължаваме да градим", започна Десподов относно наградата.

"Аз мисля, че има конкуренция. Нито Илия Груев, нито Ивайло Чочев, а и другите футболисти, които са номинирани, не са ми конкуренция. Аз не го виждам по този начин. Казах и на сцената, че който и да спечели от нас тримата, нямаше да е незаслужено. И тримата полагаме усилия, и тримата постигаме успехи, кой в единия си отбор, кой в другия, но ще се радвам, ако конкуренцията бъде още по-сериозна и има футболисти, които се представят още по-добре и са ни конкуренти на нас, защото това означава, че ще имаме повече добри футболисти в националния отбор", каза Десподов за конкуренцията за приза, който той печели за четвърти път.

Той коментира и развитието на националния отбор, както и избора на Георги Иванов за президент на БФС: "Надявам се, всички ние се надяваме, ще направим всичко възможно. Колкото и клиширано да звучи, колкото и да повтаряме всеки път - ние даваме всичко от себе си. Нека сега оставим г-н Иванов да работи и резултатите ще си покажат. Аз мисля, че всеки един заслужаваше да спечели. Той спечели, което означава, че той е заслужавам най-много, като е спечелил доверието на клубовете".

"За съжаление, последният лагер, който играхме миналата година, с националния отбор, всички знаете какви сцени имаше не на трибуните, а извън трибуните. Силно се надявам хората да се обединят, да има сплотяване и хората да започнат да ни подкрепят и нас, да вярват в нас. Винаги съм си мислел, какво позитивно нещо имаш от това, да излезеш и да плюеш и да хейтиш някого. Тази негативна енергия, която хвърляш, ти се връща обратно и аз това го вярвам. Вие знаете аз колко хейт съм отнесъл в последните 3 години. Трябва да мислим позитивно, да сме по-сплотени. Ние играем на терена, вие на трибуните, всички да сме заедно като един юмрук и да мачкаме напред".

"Не ми се мисли, че не знам какво ще ме направи (б.р. Христо Стоичков), наскоро се чувах с него. За мен е огромна чест. Това са имена, които са постигнали най-много в българската история, тези две имена, които са пред мен. Най-важното е да сме здрави, защото тогава постигаме успехи, както индивидуални, така и отборни, а отборната работа е на първо място и това е най-важното", каза той за това, че може да изравни Христо Стоичков, ако спечели още една награда за Футболист на годината.

"Може би бих отличил тази, която спечелих, след като преминах в Лудогорец, но всяка награда е сладка и е едно отблагодаряване за труда ни. Ние наистина много труд и усилия даваме, наистина не е лесен животът на футболиста. Лесно е да гледате как сме облечени и какви коли караме, но ако влезеш в обувките дори на един футболист, дори за един месец, ще види, че не е лесно.

Не само във футбола, не само на терена, но извън терена. Много са нещата, с които трябва да се справяме. Подкрепяйте футболистите, дръжте българските футболисти, не ги хейтете, защото ние сме една нация и трябва да се подкрепяме", завърши Футболист №1 на България за изминалата календарна година.

Източник: Topsport.bg

Последни новини