Драма по холивудски сценарий във Варна! Спартак изплува от дъното на Черно море, за да надвие Локо (София)

Драма по холивудски сценарий във Варна! Спартак изплува от дъното на Черно море, за да надвие Локо (София)

Topsport.bg

днес, 19:40

Отборите на Спартак (Варна) и Локомотив (София) изиграха един от най-интересните мачове през този сезон в efbet Лига. Под проливния дъжд в морската ни столица, опонентите предложиха изключително драматичен двубой, завършил при победа за "соколите" с 3:2.

А неговото начало предвещаваше лесен триумф за "железничарите". До 13-ата минута треньорският дебют на Антон Велков изглеждаше перфектен, тъй като момчетата му водеха с 0:2 след голове на Станоев и Анисе Бру. Колкото и неясно да е бъдещето на Спартак обаче, "соколите" демонстрираха непримирим характер и до паузата вече бяха върнали едно попадение чрез Кристиян Илич.

През второто полувреме частичният обрат беше факт, след като в 58-ата минута Ахмед Ахмедов получи извеждащ пас от Вутов и сам срещу Любенов докара нещата до 2:2. До края "сините" наложиха стихиен финален натиск, който даде ефект 60 секунди преди края. След нови действия на Ахмедов в атака, Ромееш Ивей беше на точното място за добавка, хвърляйки в делириум вярната публика на спартаковци.

По този начин домакините се изкачиха до четвъртото място във временното класиране с 21 точки. Локо продължава серията без победа и при новия си треньор, бидейки едва на 14-то място.

Двубоят в морската ни столица стартира по повече от вълнуващ начин. Попадение на "Коритото" падна още във втората минута, и то по какъв начин! Домакините от Спартак организираха отлична атака отдясно, където Ромееш Ивeй успя да центрира към Ахмед Ахмедов. Таранът се освободи от персоналния си пазач, но бе респектиран от брилянтната изява на вражеския страж Александър Любенов. Точно капитанът на "железничарите" даде тон за светкавична контра, при която действията бяха изострени от Анте Аралица. Хърватинът спечели единоборството с Бауренски, след което с техничен пас продължи за непокрития на другия фланг Бру. Легионерът леко се забави с нанасянето на завършващ изстрел, но все пак намери решение на задачата пред него с пас към Краси Станоев. Непокритият халф само това и чакаше, за да може да отбележи с красив изстрел по земя от границата на наказателното поле.

Попадението по никакъв начин не наруши игровия план на "соколите", които в следващите няколко мига създадоха две чисти голови положения. Отбраната на Локомотив определено не изглеждаше убедителна и само късметът я спасяваше от нови инфарктни мигове.

Но пък как контраатакуваха "железничарите"! Селекцията на Тони Велков бе много близо до това да поведе с 0:2 в седмата минута. Нова размяна на скоростни пасове позволи на Анисе Бру да центрира около точката на дузпата. Това принуди Ангел Грънчов да се хвърля на рисков шпагат, който без малко не завърши с автогол.

Истинска вихрушка бе двубоят в морската ни столица, след като активните събития на терена доведоха и до втори гол в мача. И той отново бе дело на Локомотив. Дебютът на Антон Велков нямаше как да се развие по по-добър начин, след като в 13-ата минута съумя да се разпише и Анисе Бру. Дошлият наскоро нападател получи великолепен извеждащ пас от Анте Аралица, след което наказа груба грешка между вратаря и един от защитниците на Спартак, за да вкара с лекота на празна врата за 0:2.

Мачът на "Коритото" можеше да приключи още в 23-ата минута, когато "червено-черните" от София можеха да се окажат с класическа преднина. Анисе Бру се измъкна зад гърба на Ангел Грънчов и остана сам срещу Мартин Величков. Младият страж обаче този път имаше спортен шанс и с перфектна намеса остави спартаковци в този двубой.

Надеждата се завърна в редиците на Спартак, след като домакините намалиха изоставането си в мача с настъпването на 28-ата минута. Кристиан Илич финтира без особени проблеми Ацка и копна топката към далечната греда, където закъснелият Виктор Митев отправи центриране към Ахмедов. Мечо загуби въздушния двубой с Диара, но пък това доведе до сериозно меле пред вратата на "железничарите". Най-подготвен за случилото се оказа Илич, който отблизо разстреля вражеския вратар за 1:2.

Пет минути преди паузата Ахмед Ахмедов се пребори за нова голова възможност на своята сметка. Таранът навлезе мощно в наказателното поле, но ударът му намери шпагата на отлично действалия в този миг Диме Димов.

Второто полувреме стартира с добра възможност пред гостите от Локо. Ацка се оказа най-съобразителен при статично положение, но ударът му с глава попадна в ръцете на Величков. Албанецът Ацка продължи да бъде човекът, който да тормози най-много "соколите" след паузата. Този път изстрел на халфа отиваше под гредата на спартаковци, но и Величков се намеси на висота.

Драмата във Варна взе върхова точка в 58-ата минута, когато "соколите" достигнаха до частичен обрат. Антонио Вутов проби през центъра, след което падайки пусна прецизен извеждащ пас за Ахмед Ахедов, който този път запази присъствие на духа и по отличен начин преодоля Любенов за 2:2.

Веднага след гола на Мечо изгоден шанс за трети спартаковски гол се откри пред Ромееш Ивей. Панамецът направи всичко по учебник до момента за изстрел, когато не успя да порази далечния ъгъл на "железничарите".

Футболистите на Спартак обградиха главния съдия Иво Андреев, след като в 81-ата минута поискаха от него дузпа в полза на варненци. Силен изстрел на Ромееш Ивей срещна тялото на вражески футболист в наказателното поле, ала реферът беше категоричен, че нарушение на правилата е нямало.

Както подобава на подобен мач, финалът му беше създаден по класически холивудски сценарий. Спартак изстрада бленувания си успех, след като стигна до скъпоценен трети гол в 89-ата минута. Дълго подаване към Ахмед Ахмедов не можа да бъде пресечено от Мамаду Диара, което остави нападателя очи в очи срещу Любенов. Стражът на Локо, както и хвърлилият се на шпагат африканец, направиха така, че опасността да бъде временно преустановена. Не така мислеше обаче дебнещият за добавка Ромееш Ивей, който на празна врата докара до делириум привържениците на "соколите".

След паузата за национални отбори Спартак (Варна) ще гостува на Берое в Стара Загора. Локомотив (София) приема на свой терен Крумовград.

Източник: Topsport.bg

Последни новини