Душан Керкез с остра забележка към Никола Илиев

Душан Керкез с остра забележка към Никола Илиев

Topsport.bg

днес, 09:00

Треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез е размахал пръст на бившия национал Никола Илиев. Младокът бе закупен през лятото от ФК ЦСКА 1948, но засега не успява да се справи с конкуренцията при "жълто-черните" и да се пребори за титулярно място.

При това напоследък Керкез имаше доста кадрови проблеми, но 20-годишният офанзивен футболист отново не проби в стартовата единадесеторка, въпреки че може да играе на всеки пост в нападение. Така бе и при гостуването на Арда в последния кръг. Илиев ще е резерва и в неделната визита на ФК ЦСКА 1948 - в неделя от 16:15 часа в Бистрица.

В Кърджали Ботев създаде доста положения, но в крайна сметка загуби. Така тимът изпусна третото място във временното класиране. И сложи край на най-добрата серия в историята си от поредни победи при гостувания - тя приключи на 5 двубоя. Играта в нападение се явява ахилесова пета. В последните 6 мача (б.а. - 5 в Първа лига и 1 в Лигата на конференциите) пловдивчани не са отбелязвали повече от 1 гол, а в три от срещите не успяха да се разпишат. В тях победите и равенствата бяха по 3. Проблемите обаче бяха очаквани след контузията на Антъни Уджа и продажбите на Уме Емануел и Мартин Секулич. Добрата новина за Душан Керкез е, че вече в оптимална форма е Вини Трибуле.

Той бе привлечен след старта на кампанията и в началото не бе в добра кондиция. Сега обаче бившият играч на Берое е в състояние да започва и завършва двубоите. И ще е на върха на атаката срещу ФК ЦСКА 1948. В състава за сблъсъка в Бистрица след изтърпяно наказание се завръща капитанът Ивелин Попов. Аут обаче е централният защитник Йонас Там, който бе изгонен в Кърджали. Очаква се той да бъде заменен от Атанас Чернев, който да бъде предпочетен пред Видев и Диабате.

Източник: Topsport.bg

Последни новини