Емил Велев: Отстраняването на Краев е грешка, подобни случаи ги има навсякъде

Емил Велев: Отстраняването на Краев е грешка, подобни случаи ги има навсякъде

Topsport.bg

27-04-2024, 08:17

Бившият футболист и треньор на Левски - Емил Велев - Кокала, даде обширно интервю пред Gol.bg по повод дербито. В първата част от изказването си той акцентира основно спортно-техническите аспекти на сблъсъка, като изненада и със силни думи за настоящия треньор на ЦСКА - Стамен Белчев.

Във втората част той засегна и темата около феновете и инцидентите, които често съпътстват мачовете между "червени" и "сини". Той призова полицията да предприеме по-сериозни мерки, за да се избегнат неприятните сцени.

- Г-н Велев, в последния мач на Левски сектор "Б" на "Герена" остана полупразен, след като феновете изпълниха заканата си да бойкотират срещата. Сега за дербито с ЦСКА това няма да се случи. Ще дадат ли криле привържениците на възпитаниците на Николай Костов в битката с "червените" на "Васил Левски"?

- Естествено, че няма шанс феновете да не подкрепят отбора в дербито с ЦСКА. Нашите привърженици бяха доста повече от тези на ЦСКА на последния мач между двата отбора. Левски и ЦСКА имат най-големите публики в България.

- За съжаление преди 20 -на дни отново станахме свидетели на инциденти...

- Това е работата на полицията. Тя трябва да не допуска да се случват подобни неща. Поради тази причина от полицията да предприемат по-сериозни мерки. Да ходят на стадиона 3 дни преди мача, за да дебнат и да предотвратят вкарване на пиротехника. Не може да се случват такива неща на стадиона. Нали знаете какво щеше да се случи, ако това стане на мач в Англия или Италия?!

Тези неща са недопустими. Иначе, няма спор, че и двете агитки правят страхотно шоу по трибуните по време на дербито.

- На предишното дерби лошо впечатление направи и мелето, което настана между самите привърженици на Левски.

- Феновете на Левски не трябва да се делят на фракции и т.н. Те трябва да се обединят помежду си в името на клуба. Тяхната подкрепя за отбора е много важна.

- Споменахте, че продажбата на Уелтън и Роналдо се отрази на представянето на отбора в офанзивен план през пролетта. Какво е мнението Ви за казуса с Андриан Краев, който е отстранен от отбора?

- Това е грешка на клуба. Той си има договор и трябваше да играе, докато е обвързан с клуба. Подобни случаи ги има навсякъде.

- Виждате ли светлина в тунела за Левски през следващия сезон и възможност за преследване на по-високи цели с оглед и на очакваните нови продажби на водещи футболисти през лятото?

- Футболисти може да се продават, но такива се и вземат. Вероятно ще бъде така и лятото. Какво като ги продават? Важното е клубът да успее да привлече и качествени нови попълнения според възможностите си. Левски винаги трябва да преследва високи цели, да се бори за титлата и Купата на страната.

Източник: Topsport.bg

Последни новини