Етър изтръгна точката от Локомотив (София) в сблъсък с три червени картона

Етър изтръгна точката от Локомотив (София) в сблъсък с три червени картона

Topsport.bg

13-05-2024, 19:43

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 в среща от 32-ия кръг на efbet лига. По този начин "болярите" продължават да са последни с 15 точки в актива си, докато "железничарите" са втори в групата на изпадащите с 32 пункта.

Преди началото на срещата двата отбора запазиха минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на столичните "железничари" Данило Дончич, който се спомина внезапно на 1 май.

С оглед по-силното си начало, домакините заслужено поведоха в 9-та минута. Тогава Жан-Марк Тибуе центрира в наказателното поле, където Йоаким Карсела засече топката във вратата на Александър Любенов.

До края на първата част гостите опитаха неуспешно да възстановят паритета.

Второто полувреме стартира по мечтан начин за "червено-черните". В 49-та минута крилото Стив Траоре се измъкна от опеката на защитниците, за да подаде на нападателя Димитър Митков, който от непосредствена близост се разписа за 1:1.

Отборът на Естър остана с човек по-малко в 71-та минута, когато халфът Мартин Моран постъпи безрасъдно, тъй като поради изритана топка реферът Владимир Ел-Хатиб моментално му показа втори жълт картон.

Най-чистото положение в мача пропусна столичният тим. В 70-та минута Димитър Митков се пребори с бранителите в лилаво, комбинира с Валентин Николов, чийто удар на 2 метра от вратата бе париран от играч на Етър.

В края на мача възпитаниците на Красимир Балъков можеха да се доберат до успеха. На два пъти Красимир Станоев отправи мощни изстрели, спасени великолепно от стража Кристиян Секулич. Дълбоко нервите преобладавах и в добавеното време Гонсало Кардосо и Карлос Франса бяха отстранени.

Източник: Topsport.bg

Последни новини