Етър привлече халф от Спартак (Варна)

Етър привлече халф от Спартак (Варна)

Topsport.bg

17-09-2024, 18:37

Ръководството на Етър Велико Търново се похвали с ново попълнение. Това е Георги Бабалиев, който за последно носи екипа на Спартак Варна.

Халфът подписва с "болярите" като свободен агент.

"Играя като ляво и дясно крило и се радвам, че кариерата ми продължава в Етър. Гледал съм мачове на тима, наясно съм, че в момента не се намира на позицията, на която трябва да бъде. Затова съм тук да помогна. Надявам се на бърза адаптация и да помогна с всичко, което е по силите ми!", заяви след подписването на договора Георги Бабалиев.

В Етър той ще носи фланелката с № 11.

Ето какво обявиха от клуба:

Георги Бабалиев е най-новото попълнение на "Етър"! Двете страни подписаха днес договор и бившият футболист на "Спартак" (Варна) се присъединява към "виолетовите", като на него се разчита да раздвижи сериозно атаката.

Георги Бабалиев е роден на 14 май 2001 г. в Карнобат, играе като външен халф. Юноша е още на "Черноморец" (Бургас) и на "Лудогорец" U19. Играе във "Витоша" (Бистрица) и "Локомотив" (София), а от 2021 г. става футболист на "Спартак" (Варна), като дебютира при победата с 3:1 като гости на "Нефтохимик". С варненския тим има 51 мача и 7 гола, а от началото на 2023 г. една година играе за "Арарат" (Ереван), след което през тази пролет се завръща в "Спартак". Играл е за националния отбор на България U16, U17 и U18.

Източник: Topsport.bg

Последни новини