За ЦСКА, Стамен и гаврата на "перфектния" дует Драганов-Чинков

За ЦСКА, Стамен и гаврата на

Topsport.bg

18-04-2024, 00:33

ЦСКА загуби първия полуфинал от турнира за Купата на България - 0:1 от Ботев (Пловдив) на стадион "Васил Левски". Трябваше да победи, но не му позволиха. Да, да, знам какво да очаквам - подмятания как все съдиите са виновни. "Армейците" не играха отлично, но защо да мълчим и за гаврата от страна на перфектния дует свирчовци Драганов-Чинков? За ЦСКА не бяха отсъдени две дузпи. Особено тази срещу Джонатан Линдсет беше 100-процентова. Съборен в наказателното поле, а дори не го гледаха на ВАР. И да го бяха гледали, какво от това? Любо Пенев нееднократно постави под съмнение правотата на отсъжданията в "катафалката". Кой как чертае линиите там, не е ясно. Като при гола на Ботев. Уж нямало засада, два косъма от главата на Юрген Матей я покриват... Беше ясно какво ще се случи, когато на такъв важен мач за ЦСКА изпращат любимците на цял Разград и околията - Драгомир Драганов и Волен Чинков. Същите, които сякаш са с абонамент за мачовете на Лудогорец и знаем какви ги вършат тогава. Не съм изненадан и какви ги свършиха срещу "армейците" вчера. Нали се досещате и защо Ивелин Попов надигна вой до небесата след загубения от ЦСКА с 0:4 мач за първенство? Така се прави - ревеш и обиждаш, а после съдиите имат едно наум. Помогна се на Ботев точно, когато трябва. На този Ботев, който вече има 11 поредни загуби от Лудогорец в Пловдив. Играят ли с така наречените "орли", няма как да видим батални сцени като тези на "Васил Левски", когато се стигна до меле на терена и два червени картона. Там всичко е кротко. Поздравления, г-да Драганов и Чинков, отново си свършихте работата перфектно! А сега много "червени" журналисти пак ще си замълчат. Нито дума за съдийството. Жалко, при "сините" не е така. Там се надига вой, там се говори как Левски играе перфектно, дори при загубите си. 

Няколко думи за Стамен Белчев. Ясно беше, че няма как да се превърне в "червения" Хари Потър или Гандалф, да промени играта на отбора за два дни с магическа пръчка. Но, в интерес на истината, ЦСКА не игра толкова зле, колкото в предните си два мача. Създаде положения. С уникален пропуск се отчете Джонатан Линдсет. Белчев остана спокоен след загубата от Ботев и правилно заяви, че дуелът за финала остава отворен. Оптимист съм, че ЦСКА може да победи в Пловдив и да отстрани Ботев. Но, свирят ли пак така съдиите, просто забравете! Няма да са тези двамцата, може би ще е Кабаков или Никола Попов... Те са другите, абонирани за двубои на Лудогорец. Всъщност, които да са, все тази. Има ли поръчка, ще бъде изпълнена. Стамен има нужда от време, но трябва да прави и коренни промени. Аз лично не бих пуснал Тобиас Хайнц титуляр, след като вече много време е в дупка и не излиза от нея. Не му завиждам на Белчев. Знаеше какво го очаква. Още по-сложно стана и с тази контузия на Фернандо Каранга в навечерието на срещата с Ботев. Когато го няма голмайстор и лидер като бразилеца, става много сложно. Още повече, когато си принуден да сложиш като централен нападател Линдсет. Едно е сигурно - треньорът на ЦСКА няма да се предаде. Не и този треньор... 

Отлично впечатление ми направи младия Илиан Антонов. Момчето се включи перфектно и направи няколко силни пробива по дясното крило. Силно се надявам занапред да го виждаме все повече и повече време на терена, защото има качества, хъс и дух за ЦСКА. Бъдещето е пред него. Заслужава похвали и да продължи да се труди. Убеден съм, че точно при Белчев ще получи своя голям шанс за място дори сред титулярите. 

Накрая искам да напиша няколко изречения и за Гриша Ганчев. Не спират спекулациите, че щял да се оттегля от ЦСКА, заедно със сина си Данаил. Гледам какво се случва в социалните мрежи след загубата от Ботев. Някои фенове вече изпадат в състояние на крайно озлобление и много пяна по устата. След всичко, което направи за клуба, чудя му са на Ганчев как още търпи. Как вече не си е тръгнал и да си гледа борбата, където го боготворят. Да си гледа здравето и нервите. Сега поне не е сам като собственик. Има на кого да остави ЦСКА, явно... Не че пак ще има угодия на въпросните озлобени хора. Ще си тръгне и ще се почне "ама той разруши стадиона и си би шута", ще остане и няма да спрат с призива за някаква "демикренизация". Няма угодия на българина, като цяло. Още повече на футболния фен. Наистина, на негово място едва ли щях да издържа, вече да съм дал акциите и да се оправят. Колкото и да го плюят определени индивиди, при никой друг собственик ЦСКА нямаше да получи разрешение за реконструкция на стадиона си. Да не изреждам пак какво направи за клуба през годините, че пак ще ме почнат как ми диктува. Когато всичко е добре, когато се постигат успехи в Европа, когато се печелят купи или се бие Левски по навик, "виновни" са всички без Гриша Ганчев. Когато не е добре, когато ЦСКА не играе така, както трябва и не печели, виновникът винаги е само един - същият! Ами, да си ходи... Не го заслужават! 

Източник: Topsport.bg

Последни новини