Звездата на Берое отърва затвора

Звездата на Берое отърва затвора

Topsport.bg

28-03-2024, 20:10

Звездата на Берое Себастиан Вия получи добри новини от Буенос Айрес, след като процесът срещу него за сексуално насилие бе прекратен.

Себастиан Вия трябваше да бъде изправен пред нов процес в началото на април.

След като беше осъден на две години и един месец затвор за извършване на насилие, основано на пола срещу бившата си половинка, сега той бе обвинен в сексуално насилие от Тамара Долдан. Случаят срещу бившия играч на Бока Хуниорс в крайна сметка бе прекратен.

В началото на следващата седмица крилото трябваше да се върне в Аржентина заради процеса срещу него. В крайна сметка двете страни постигнаха извънсъдебно споразумение, което попречи на провеждането на съдебния процес.

Тамара Долдан заведе дело срещу Себастиан Вия за сексуално насилие. Процесът трябваше да започне на 3 април, а футболистът на Берое бе заплашен с присъда от 15 години затвор. В случай, че колумбиецът беше осъден, съществуваше голяма вероятност да бъде изпратен в затвора, след като вече има една условно издадена присъда по делото заведено от неговата бивша половинка.

Съдебният процес срещу Вия обаче беше спрян. Това е така, защото и защитата, и жалбоподателят са използвали това, което в аржентинското право се нарича "цялостно възстановяване на щетите".

Въпреки това прокурорът Серхио Анаути не уважи това искане и двете страни обжалваха решението на Камарата.

По този начин процесът се прекъсва до произнасяне на състава. Ако се произнесе в полза на жалбоподателя и Вия, то процесът ще бъде окончателно закрит. В противен случай делото ще бъде прехвърлено в съд 4 на Ломас де Самора, както е договорено.

Докато се произнесе Камарата ще се извърви дълъг път.

Помирението между Вия и Долдан и съответните им адвокати, Мартин Аполо и Роберто Кастийо, изненада съдилищата на Ломас де Самора. Защото през целия процес имаше несломима воля от страна на жертвата делото да се реши в публичен процес.

Източник: Topsport.bg

Последни новини