Изненада - Левски оглежда и нападател, играл за Янтра и Етър

Изненада - Левски оглежда и нападател, играл за Янтра и Етър

Topsport.bg

13-06-2024, 10:52

Иван Василев е един от следените нападатели от спортно-техническото ръководство на Левски, съобщава БТА, позовавайки се на източници, близки до клуба.

"Сините" искат да се подсилят атаката си с поне двама нови играчи, тъй като новият старши треньор Станислав Генчев обяви, че ще налага схема на игра с две остриета, а в момента единственият типичен централен нападател в титулярния състав е Рикардиньо. 

На този етап столичани са най-близо до привличането на национала и най-добър реализатор в efbet Лига през предишната кампания Александър Колев от Крумовград, но търсят още един нападател и преценяват измежду няколко имена.  

23-годишният Василев, който е юноша на Ботев (Пловдив), направи добър сезон и показа голмайсторските си умения в отбори с по-скромни възможности, като записа общо 9 попадения и 2 асистенции в 34 срещи за втородивизионния Янтра (Габрово) и за Етър. Великотърновци, за които той се разписа 4 пъти в 15 срещи през пролетта, обаче, изпаднаха от елита и 187-сантиметровият таран може да напусне без проблеми.  

Интерес към Василев има от още няколко отбора от Първа българска лига, от полския втородивизионен Висла Плоцк, както и от няколко тима от Кипър, Унгария и Белгия. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини