Илиан Антонов разказа за най-големия кошмар: Плаках доста, ЦСКА пое цялото ми лечение

Илиан Антонов разказа за най-големия кошмар: Плаках доста, ЦСКА пое цялото ми лечение

Topsport.bg

вчера, 16:04

Големият талант на ЦСКА Илиан Антонов проговори за първи път за огромното изпитание, от което излезе и отново е на футболния терен. Малко преди да навърши 19 години, юношата на "армейците" научи ужасната диагноза - че трябва да води битка с рака. Илиан се пребори и се завърна още по-силен и амбициран да жъне успехи във футбола.

Талантът, който е роден в Берковица, разказа в пред "Блиц" как е било открито заболяването му, как е протекло лечението и специално благодари на лекарите, на ЦСКА и на всички хора, които му вдъхваха кураж в тежкия момент.

"Доста добре се чувствам вече. Вече всичко премина. Докторите казват, че вече всичко с мен е наред. Започнах да тренирам наравно със съотборниците ми в ЦСКА. Пет седмици се подготвях индивидуално. Влязох в ритъм с доста тичания, вече съм на изравнено ниво с другите", започна Илиан.

"На 8 юли реших да обявя, че водя битка с рака. Много тежък момент беше. Случи се два месеца по-рано, преди мача с Лудогорец. Тогава разбрах неприятната новина", разказа Антонов и обясни как е започнал кошмара му и как се е стигнало до ужасната диагноза на лекарите - че има туморно образувание.

"Стилиян Петров често ми се обаждаше, особено по време на втората химиотерапия, която беше доста тежка. Вдъхна ми кураж. Моето в сравнение с това, което той е преминал, е нищо. Стиснах зъби и си казах...".

"Преминах два курса химиотерапия по 10 вливания, в рамките на два месеца. Доста тежко беше, по 6 часа вливания всеки ден".

"Наистина усетих подкрепата на хората, получих хубава енергия. Капитанът на националния отбор Кирил Десподов също ми написа доста трогателно съобщение. Мотивира ме да продължавам да се боря и един ден да играем заедно за България", добави Илиан и благодари на всички, които го подкрепиха в изключително трудния период.

"Искам да играя с ЦСКА в Европа и дай Боже на новия стадион да се докажа", амбициран е талантът, родом от Берковица.

"Александър Томаш e доста добър треньор, прави доста натоварващи тренировки. Личи си, че има идеи и скоро ЦСКА ще бъде там, където му е мястото. Футболът му е ясен", каза Илиан за треньора си.

"Доста плаках, не го крия. Беше тежко... Изключително много благодаря на ЦСКА, поеха цялото ми лечение", добави тийнейджърът.

"От малък съм цесекар. И сега понякога пътувам с автобус до Панчарево за тренировките, в момента карам шофьорските курсове. Любимата ми марка е Мерцедес. Вече съм си набелязал кола", добави Антонов и запя един от любимите рефрени на агитката.

"На 19 години съм вече, но никога не съм ходил на дискотека", призна Илиан.

Източник: Topsport.bg

Последни новини