Илиан Илиев се чуди за крайните защитници

Илиан Илиев се чуди за крайните защитници

Topsport.bg

22-03-2024, 11:33

Селекционерът на България - Илиан Илиев има дилема за крайните защитници. Единственият типичен ляв бек е повиканият на пожар дебютант Андрей Йорданов от Пирин. Вдясно на отбраната пък изборът е широк - Виктор Попов, Йоан Стоянов и Патрик-Габриел Галчев. Затова и най-вероятно Попов ще бъде пратен вляво на ариергарда. А вдясно се очаква да стартира Галчев.

Треньорът няма да прави много експерименти. Наченки на много добро взаимодействие в контролата със Сърбия показаха Илия Груев и Филип Кръстев. Затова двамата ще започнат като титуляри в центъра на терена. А за трети полузащитник ще се избира измежду опитните Ивайло Чочев и Георги Костадинов. Последният бе върнат в националния, като в миналото той извеждаше тима с капитанската лента.

Кирил Десподов ще бъде използван като крило, а не на върха на нападението. Той ще действа на левия фланг. От другата страна пък ще е Мартин Минчев. Опция на втория е Георги Русев. Очаква се атаката да бъде водена от тарана на Крумовград Алекс Колев.

Илиев ще държи на много бърз преход от защита в нападение и обратното. Едно от указанията към тима ще е да няма много нарушения пред наказателното ни поле, защото играчите на съперника са силни физически и опасни във въздушните дуели, пише "Тема спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини