Каменов: В последните години сме стигнали толкова ниско, че всяка стъпка в правилната посока ще бъде отчетена

Каменов: В последните години сме стигнали толкова ниско, че всяка стъпка в правилната посока ще бъде отчетена

Topsport.bg

25-03-2024, 18:35

Новият член на Изпълкома на БФС - Калин Каменов, говори за това, което предстои пред новото ръководство на футболния ни съюз. Градоначалникът на Враца е убеден, че Георги Иванов може да постигне отлични резултати със своя екип.

"Познавам Георги Иванов от доста време и смятам, че в негово лице българският футбол може да има един амбициозен човек, който може да се докаже със своя екип. Това бе и причината, поради не ми трябваше много време да размишлявам, защото аз съм футболен човек. Занимавам се с футбол и спорт повече от 10 години, както и с управлението на спортни организации. Смятам, че с всичко добро и лошо, което съм видял, мога да бъда полезен.

Знаете, че моята страст към футбола е доста популярна в цялата страна. Не винаги тя е свързвана с позитиви за Ботев Враца. Знаете колко пъти съм търпял критики за това, че съм имал мнение и съм бил достатъчно критичен. Такъв ще бъда и сега, смятам, че във всеки един екип трябва да има някой, който да може да казва истината в очите, дори когато бъркаме. Смятам, че в последните години сме стигнали толкова ниско, че всяка стъпка в правилната посока ще бъде отчетена.

Смятам, че колегите в Изпълкома трябва да бъдат активни. Всеки да има свой ресор и ангажимент във футболния съюз, да се знае всеки от нас с какво се занимава, а не както досега, всеки от нас да бъде един почетен подпис, който да се кичи с някаква позиция, да се кичи с титла. За мен титлите трябва да бъдат по стадионите, където да направим така, че децата да разполагат с добра методика за работа, с качествена инфраструктура, на която да могат да тренират, подготвени треньори специалисти и родители, които са обгрижват децата, а не да пречат на тренировъчния процес. Знаете, че всеки родител смята, че неговото дете е най-добро, но когато даден клуб и треньор работи добре и с родителите, често техните амбиции биват овладявани и се казва истината навреме, но има много пропуски, които са очевидни и това е причината, поради което нивото на българския футбол е такова.

Всеки един може да бъде полезен и аз смятам, че дори да не си успял да влезеш в ръководството, не означава, че не може да бъдат използвани неговите експертиза, опит и знания за развитието на нашия футбол, ако той го обича. Затова смятам, че няма място за сърдити и обидени и ако някой не бъде избран, няма да се занимава с българския футбол. Не е детска градина, а е място за сериозни и отговорни хора, които наистина стоят с името си и са готови да помагат, а не да взимат", заяви той пред колегите от dsport.

Източник: Topsport.bg

Последни новини