Карабах вкара пак... и пак, и пак, и пак...

Карабах вкара пак... и пак, и пак, и пак...

Topsport.bg

14-08-2024, 10:27

Така нареченият хегемон в българския футбол от последните доста години - Лудогорец, е чисто и просто една боксова круша в Европа. Тъпан, който бият наред. Снощи делиорманци лепнаха поредно петно на себе си, но и на родния футбол. Прочухме се! На "Арената" с трибуна "Моци", пред тъжния и празен поглед на Козмин, Карабах вкара пак... и пак, и пак, и пак... Звучи като скоропоговорка. Чичо Гошо изглежда като пътник за кой ли път. Той и директорите в клуба трябва да поемат своята отговорност. Че собствениците Домусчиеви сигурно също се червят от срам. Заради това, което сътвориха скъпите звезди на Лудогорец на терена.

7:2! "Орлите" са първият наш отбор, който допуска 7 гола във вратата си в домакински мач от евротурнирите. Седмицата пък е втора само за 10 месеца. Преди това и Нордселанд вкара 7 пъти на Лудогорец, а тогава "зелените" се разписаха само веднъж. Ама те били влизали в групи на Шампионска лига. Нищо не може да измие срама от въпросните унизителни поражения. Които се приемат с голяма радост от почти всички неутрални фенове на футбола у нас. Защо ли продължава да е така? Ами, заради сериозните липси, които имаше Лудогорец снощи.

А те са до болка ясни като имена - Георги Кабаков, Волен Чинков, Драгомир Драганов! "Тримата тенори", които през миналия сезон се редуваха, за да ръководят мачовете на разградчани у нас. От години алармираме, че съдийската помощ към този отбор в България помага за титлите, но вреди именно за истинските мачове в Европа. Там няма такова съдийство и истината лъсва със страшна сила. Ако този сезон се свири нормално, по правилата, нищо чудно най-накрая Лудогорец да бъде бутнат от първото място. Но силно се съмнявам реферите изведнъж да се преродят и променят.

В момента Лудогорец не плаши с абсолютно нищо. Въпреки милионите, които се харчат там за селекция и заплати. Като най-щастлив от случващото се в Делиормана изглежда Левски. "Сините" сглобиха отбор и бият наред. Сега предстои дерби именно в Разград, стига да не бъде отложено. Именно това е основният конкурент на Лудогорец. Защо не е ЦСКА? Наистина не мога да си го обясня... Години наред именно "армейците" дишаха във врата на "орлите" и два пъти докосваха титлата. Сега "армейците" имат сериозно финансиране, но не направиха селекцията, която очакваха феновете им. А треньорът им говори за място в Топ 5... Не е нормално да губиш с 0:3 от Спартак във Варна и да изпускаш шанса да си близо до върха в сезона, в който изглежда, че Лудогорец ще бъде най-слаб в историята си в Първа лига. Но това са проблеми на ЦСКА. Хората в клуба да обяснят защо се получава така.

Очаква ни интересен сезон. А Лудогорец, каквото и да направи в Лига Европа, дори пак да играе през пролетта, петната от по 7 гола във вратата остават завинаги. И са срам за българския клубен футбол...

Източник: Topsport.bg

Последни новини