Керкез: Този мач ще е много емоционален за мен

Керкез: Този мач ще е много емоционален за мен

Topsport.bg

14-08-2024, 20:34

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, даде пресконференция преди реванша срещу Жрински Мостар от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

"За мен е по-емоционално да съм тук. Имахме фантастичен сезон, станахме шампиони. Сега видях много приятели от времето, в което аз играх в Зрински. Този мач ще е по-емоционален за мен. Това е футбола и живота, но аз съм професионалист и ще дам всичко за Ботев", започна Керкез.

"За мен сигурно това е първа титла в отбора. В клуба има фантастична атмосфера, във всеки мач има фантастична атмосфера. Отборът все по-често играе в евротурнирите, като Зрински завинаги ще остане специален клуб за мен", припомни си Керкез престоя в босненския тим.

"Нормално е моят колега Марио Иванкович да мисли да атакува. Трябва да сме организирани. Когато трябва да се защитаваме, да се защитаваме всички. Когато трябва да нападаме, да нападаме всички. Това ще е един много тежък мач. Два добри отбора, които и в първия мач се надиграваха и играха футбол. Имаше шансове и за едните, и за другите. Това очаквам да се случи и утре", каза Керкез за предстоящия реванш.

"Всички са здрави. Вини Трибуле е тук с нас, но ще му трябва време, може да играе не повече от 15-20 минути. Мислим, че след паузата за националните отбори ще бъде готов за 90 минути", заяви Керкез за ситуацията с Вини Трибуле.

Той коментира и отлагането на мачове на Ботев Пд в българското първенство: "Това беше планът ни, за нас не беше проблем от физическа, а от психологическа гледна точка да имаме мачове на всеки 3 дни, защото се нуждаехме от повече време да се възстановим. Знаете какво значи този мач и за нас, и за Жрински. Залогът е място в плейофите и никой няма право да се оплаква от умора преди този двубой. Жрински има фантастични фенове, които създават страхотна атмосфера и правят така, че на противника да му е некомфортно".

"Готови сме за продължения и дузпи. Накрая зависи кой ще иска да бие дузпа, което е важното. За нас е най-важна победата", завърши наставникът на Ботев Пд.

В пресконференцията участва и нападателят на "жълто-черните" Мартин Секулич, който заяви: "Нашата цел е да спечелим. Знаем, че играем срещу труден съперник, но нашата цел е да продължим към плейофите в Лигата на конференциите".

Той коментира и многото пропуски на Ботев Пд в първия мач: "Наблегнахме на това през седмицата. Очаквам, че и днес ще има такъв елемент на тренировката. Хубаво е, че създаваме ситуации, надявам се, че с времето ще изчистим грешките, които ни пречат да реализираме, и ще започнем да вкарваме повече".

Източник: Topsport.bg

Последни новини