Керкез: Феноменален сезон за Ботев (Пд)

Керкез: Феноменален сезон за Ботев (Пд)

Topsport.bg

27-05-2024, 23:13

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, коментира повече цялостната ситуация в клуба, отколкото загубата от Арда с 0:1 в последния мач за двата отбора през сезона.

"Феноменален сезон накрая. За нас е нормално да пуснем повече млади момчета и да дадем почивка на някои играчи. Те получиха 5 дни почивка. Накрая мисля, че сезонът завърши феноменално със спечелването на Купата на България", каза Керкез минути след края на мача на стадион "Христо Ботев".

Керкез говори и за феновете и за сбогуването на Лъчезар Балтанов, който изигра последния мач в кариерата си на професионален футболист:

"Преди да дойда знаех, че Ботев Пловдив е голям, велик клуб, а публиката е много емоционална и винаги подкрепя отбора, давайки всичко във всеки мач. Не очаквах, че публиката ще пее моето име, но това е феноменално за всеки треньор, за всеки играч, когато публиката показва любовта си към него. Днес беше много емоционален мач за Лъчо Балтанов, който е истинска легенда тук. Радвам се, че ще остане в отбора като треньор и може един ден да дойде на моето място, но трябва лека полека".

"Имаше напрежение, ако искаш да постигнеш нещо голямо, няма как да няма напрежение. Разбирате колко хора обичат Ботев и е нормално да имаме желание да спечелим Купата. Не мога да кажа, че съм бил сигурен, че ще спечелим Купата, но както аз, така и играчите вярвахме, че можем да я спечелим", призна треньорът на "жълто-черните".

"Искам да благодаря на Брахими, който е тук 3 години. Нормално е един играч да си тръгне и на негово място в отбора да се влее свежа кръв. Всички в клуба - треньори и президент, работим, за да направим добра селекция и да се борим за челните места", каза още наставникът, когото всички фенове на Ботев Пловдив боготворят.

"Искам да се справим по най-добрия начин, но трябва стъпка по стъпка", каза той за очакванията си за мачовете на Ботев (Пд) в Европа.

"Ботев Пловдив трябва да е в първите 3-4 отбора в България и ще работим, за да го постигнем", завърши Душан Керкез след последния мач на Ботев Пловдив през този сезон.

Източник: Topsport.bg

Последни новини