Керкез: Целта ни е Европа, не мислим за шампионската тила

Керкез: Целта ни е Европа, не мислим за шампионската тила

Topsport.bg

вчера, 22:34

Душан Керкез заяви след успеха на Ботев (Пловдив) над Левски с 1:0, че играчите му са герои и именно те трябва да оберат овациите. "Жълто-черните" надвиха "сините", въпреки че бяха около половин час с човек по-малко заради червен картон на Йонас Там.

По думите на Керкез целта за "канарчетата" е Европа и развитието на млади и добри футболисти. Според Керкез двубоят между Ботев Пд и Левски е бил истинско дерби и голям мач, а на футболистите му им се е случило всичко в 90-те минути.

"Благодаря за честитката! Футболистите са тези герои, които бяха 10 и победиха. Моят избор беше да направя смените. Честитя им на феновете! Без тях нямаше да спечелим. Беше дерби, голям мач. Левски имаше своите шансове, но заслужихме да победим", каза Керкез.

"Ние показахме качество. Имаме качество да се борим за първите 3-4 места в шампионата. Трябва да бъдем спокойни. Левски играе директно и добре един на един", продължи треньорът на Ботев Пд.

За нас днес имаше всичко. Не видях добре ситуацията, но ВАР може би е бил коректен. В някои ситуации съдията беше добре, в други, които са 50-50, беше за Левски. Моите играчи имаха много енергия, докато бяха десетима".

"Прекрасна атмосфера. Големи поздравления за феновете! Днес бяха като един, бяха 12-тият ни играч. Това е за феновете - от мен, щаба, ръководството и президента".

"Трябва да работим. Целта е да сме в Европа и да имаме добри резултати, да имаме млади играчи. Новите показаха качество. Те просто трябва да се приспособят и да работят мач за мач, стъпка по стъпка. Ботев Пловдив трябва да играе за Европа и да бъде постоянен", завърши Керкез.

Източник: Topsport.bg

Последни новини