Кокала: Вижда се, че Алекс Колев е лидер, важно беше да се привлече опитен вратар

Кокала: Вижда се, че Алекс Колев е лидер, важно беше да се привлече опитен вратар

Topsport.bg

23-07-2024, 11:18

Левски започна сезона с гръмка победа с 6:1 над Локомотив София в първия официален мач на Станислав Генчев като треньор на "сините". В двубоя блеснаха и част от новите попълнения в отбора, а случилото се на стадион "Локомотив" дава надежда на феновете на тима за нещо по-голямо през сезона.

Последният треньор, направил отбора от "Герена" шампион - Емил Велев, сподели впечатленията си за първия мач на Левски и случващото се в клуба след пристигането на Станислав Генчев. Ето какво каза Кокала в интервю за "Мач Телеграф".

Г-н Велев, Вашият коментар за първия мач на Левски?

- Бе важно Левски да тръгне с такава победа, за да събере по-голямо самочувствие за мачовете след това. В следващия двубой срещу Ботев Враца, в който вярвам, че многобройна публика ще подкрепи отбора, е важно да се вземат още три точки. Не съм кой знае колко изненадан от резултата и играта в мача срещу Локомотив, защото знаем какво е нивото на противника, което се оказа по-ниско, отколкото си мислех. За сметка на това Левски изигра много хубав мач, с мисъл за атака. Опитваха интересни комбинации и отбелязаха много голове.

- Какво може да откроите като ново в поведението на играчите, стила на отбора при Станислав Генчев?

- Стилът на Станислав Генчев не е непознат за футбола - доста отбори играят по този начин и го практикуват.

- Как виждате новите играчи в Левски?

- Рано е да се каже нещо конкретно за новите. С един мач няма как да добием голяма представа за техните способности. В хода на първенството ще се види какво е нивото на тези играчи и отбора като цяло.

- Къде Левски има нужда от подсилване?

- Може би централен защитник. Заради системата, която използва Генчев. Обаче, мисля, че и тези са му достатъчни.

- Страхотен дебют за "синия" юноша Алекс Колев. Може ли той да бъде сред лидерите на Левски?

- То се вижда, че е лидер на Левски. Отдавна бях казал, че мястото му не е в Крумовград, трябва да играе в по-голям отбор. Видяхме, че от едно положение вкара, което е много важно за един нападател. Освен всичко друго, той не е егоист - обича да подава, колективен и отборен играч.

- Поглеждайки към по-младите, готови ли са хора като Асен Митков, Марин Петков и Ел Джемили да поемат по-голяма отговорност в мачовете?

- Играят непрекъснато, както виждаме, а според мен са вече достатъчно улегнали за това и имат класата за този отбор. И Марин, и Асен са готови за тази стъпка. Не трябва обаче да делим играчите на млади и стари. Има можещи и неможещи. Който си го може, няма възраст за това нещо. Има хора, които навлизат в най-добрите си години след 30. Алекс Колев да не е първа младост? Не е, но виждате как се справя.

- На вратарския пост Левски избра да не остава само с младите Андреев и Иван Андонов, а привлече опитен играч. Как виждате този ход?

- Абсолютно. През миналия сезон, освен двамата младоци, имахме и Ники Михайлов. Важно беше да се привлече опитен вратар, с когото другите двама по-млади да се конкурират. На този пост е много важно да имаш конкуренция. А кой ще пази непрекъснато, това ще си го преценя треньорското ръководство.-

Наскоро в интервю пред "Мач Телеграф" Наско Сираков заяви, че пред Левски темата "оцеляване" не е на дневен ред, а също така има пари за селекция. Как виждате бъдещето пред Левски?

- Не мисля, че това трябва да рефлектира върху играта на отбора, защото футболистите са с професионални договори и си взимат парите. Вече занапред какви играчи ще се взимат, за какви пари и какво ще им бъде нивото, е съвсем друго нещо.

Източник: Topsport.bg

Последни новини