Кокала: Левски трудно ще стане шампион, калъфки не ни интересуват

Кокала: Левски трудно ще стане шампион, калъфки не ни интересуват

Topsport.bg

19-03-2024, 08:12

Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира представянето на отбора от началото на втория полусезон. Кокала, както е известен сред феновете, сподели впечатленията си от новите попълнения и посочи какви цели трябва да гони тимът до края на сезона.

"Отборът играе с настроение във всичките мачове. Равенството с Крумовград го отдавам на това, че Патрик-Габриел Галчев получи директен червен картон още през първото полувреме. Може би Левски трябваше по-смело да атакува след това и щеше да стигне до успеха. В останалите мачове сините стигнаха до рутинни победи, както и се очакваше. Това бяха двубои от графата задължителни.

Като цяло новите бразилци Фабио Лима и Евертон Бала внасят сериозен колорит в представянето на Левски. Играят каквото са си научили в Бразилия. Евертон Бала все още не сме го видели в поредица от двубои, а само за мач и половина, но загатва за потенциал. Лима пък вкара много красив гол срещу Хебър в Пазарджик и дано да реализира още такива. От останалите Карлос Охене е добре познат и си държи нивото, докато за Патрик Мислович и Хоакин Фернандес също е рано да даваме оценки.

Шампионската титла е много трудно да се гони, но поне за второто място смятам, че имат сили. Дори да кажем, че през този сезон може да се задоволят и само с квота за евротурнирите. Това е необходимо да се гони.

За шампионската титла, както казах, ще е трудно. Дали ще е второ или трето място е едно и също. За Левски целта винаги е първото място и нищо друго.

Калъфките не ни интересуват. Спомням си, че като не сме ставали шампиони, не сме си взимали медалите. Това е манталитет.

Джавад ел Джемили ми прави впечатление. Притежава много добра техника, постоянно търси гола. При него мирише на футбол. Но като цяло на този етап колективът изпъква и виждаме, че играчите постоянно си помагат", казва Кокала.

Източник: Topsport.bg

Последни новини