Костов: Да си кажем истината - Славия днес заслужаваше повече, беше голямо треперене

Костов: Да си кажем истината - Славия днес заслужаваше повече, беше голямо треперене

Topsport.bg

29-03-2024, 21:33

Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира победата на неговия отбор срещу Славия(2:0). Той призна, че през второто полувреме имът му не се е представил добре и "белите" са заслужавали нещо повече от двубоя.

"Мисля, че през първото полувреме имахме много добра игра, много добри взаимодействия, висока преса, държахме противника в неговата половина. Започнахме през второто полувреме да опадаме физически. Наруши ни се физическия баланс в отбора. Един по един отпаднахме - Евертон Бала, Мислович, Охене. Това са между другото и нови играчи.

Започнахме да треперим. Има го това във футбола. Отборът на Славия показа, че заслужаваше повече днес. Това е истината. През второто полувреме играха по-добре от нас. Публиката малко се разтрои, съжалявам за това нещо. Последните впечатления остават най-трайни, а те бяха в полза на Славия. Но победата си е победа. Има такива мачове. Поздравявам отбора за тази победа. Поздравявам футболистите на Славия и треньора им за добрата игра през второто полувремее", започна Костов.

"Надявам се още в следващия мач да бъдат по-свежи. Така както и Петков не беше напълно възстановен. Имахме и други проблеми, за които не искам да говоря. Искам да поздравя публиката, която ако не беше днес на мача, ако бяхме без публика, много трудно можехме да победим Славия".

"Мисля, че дотук трябва да спрем да разговаряме за този мач. Така се разви мачът за нас, че ние спечелихме трите точки. Спечелихме ги доста трудно, за което съжалявам още веднъж, че такава игра. Бяхме свикнали да виждаме играчите по-добре да си взаимодействат, да правят по-красиви неща. Ние сме ценители на красивия футбол, но днес през второто полувреме не ни се получи. Нямахме добър контрол на контраатаката. Нямахме висока преса добра. Не контролирахме и дългите подавания, които бяха зад защитата. Сега трябва да си починем малко", добави наставникът на Левски.

Източник: Topsport.bg

Последни новини