Костов: Мачът се разви добре, Арда не е случаен отбор

Костов: Мачът се разви добре, Арда не е случаен отбор

Topsport.bg

24-02-2024, 20:25

Треньорът на Левски Николай Костов бе в много добро настроение след убедителната победа с 4:0 над Арда в среща от 22-рия кръг на efbet Лига.

"Сините" се поздравиха с една от най-убедителните си победи в последно време, като реализираха три пъти още почивката. Точни за победителите бяха младите Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев, новото попълнение Фабио Лима, както и Джевад ел Джемили.

"За празника днес допринесе не само нашият отбор, но и публиката, която създаде страхотна атмосферата. Арда не е случаен отбор, но мачът се разви много благоприятно за нас.

Поздравявам противника, който се опитваше да играе футбол. И при 1:0, и при 2:0 за нас те можеха да ни вкарат гол, но се справихме и успяхме да излезем от зоната на напрежението. След това бяхме господари на терена, особено в средата, а след червения картон играта напълно се успокои", коментира Костов.

"Ние нямаме такива играчи, на които само да разчитаме само за головете. Имаме ротации, с които объркваме противника. Отдавна не бяхме печелили толкова убедително и съм щастлив, че толкова много хора успяха да се разпишат. Още е рано да говорим, че Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев са лидери. Това поведение се гради по време на мачове, на тренировки, извън стадиона. Но аз съм убеден в техните качества и съм сигурен, че те имат голямо бъдеще във футбола.

Карлос Охене е много добре адаптиран към футбола в България. Той беше много бързо приет в колектива. За останалите нови ще трябва малко повече време. Имаме контакт с още играчи, но не мога да обявявам трансфери, защото винаги може да пропаднат. Предстои ни мач срещу Хебър, който е много добър отбор. Техният треньор Любослав Пенев е много добър. Победихме ги за първенство вече, но те ни биха за купата и ще трябва да изберем най-подходящата тактика, за да спечелим този мач.", завърши Костов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини