Костов: Много важна победа за нас, сектор "Б" остава без коментар от моя страна

Костов: Много важна победа за нас, сектор

Topsport.bg

20-04-2024, 22:48

Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира успеха с 1:0 над Берое в последния мач от редовния сезон в efbet Лига.

"Аз не си падам по статистиката. Беше важно да владеем топката. Първото полувреме направихме груби грешки, които можеше да бъдат наказани, но не се пречупихме. Второто полувреме наложихме по-високо темпо, с по-бързи пасове, а смените освежиха отбора. За разлика от други случаи, този път, за разлика от друг път, второто полувреме бяхме по-активни и по-добри. Беше важно да победим, не само заради трите точки, а и за да си върнат играчите усмивките и самочувствието, за да не допускаме грешки при подавания без напрежение", заяви той минути след края на мача на стадион "Георги Аспарухов".

"Не си падам по статистиката, но се съобразявам с нея. Една от тях е, че Левски играе трудно срещу Берое. Той игра по-добре от първия полусезон, но днес успяхме да се реваншираме. Беше важно да победим", направи сравнение между Берое от есента и сегашния вид на старозагорския отбор.

Той открои това, че контузените играчи в "синия" лагер постепенно се завръщат в състава: "Добра новина е, защото полека-лека някои от нашите играчи се възстановиха. Очакваме и Митков, тъй като той ни липсва в средата на терена, а с него ще имаме повече опции".

Костов коментира и празния Сектор "Б": "Сектор "Б" ще остане без коментар от моя страна. Искам да поздравя тези, които бяха днес на стадиона и подкрепиха отбора. Именно заради тях не се пречупихме и затова благодаря на публиката за подкрепата в днешния мач".

"Вече се притесняваме, след като сме загубили от най-добрите. Ще направим всичко възможно да се реваншираме в тези мачове. Групата се увеличава, днес играхме и по-добре второто полувреме. Фабио Лима е много важен, защото добавя скорост в играта ни в атака. Има други играчи, от които очакваме повече. Отборът е граден в движение и се надявам да се представим на ниво в плейофите", каза той за предстоящите мачове от първата шестица.

"Аз работя в екип, имам много добър екип, с който обсъждаме психологическите моменти, помагаме на младите играчи и мисля, че се справяме добре", завърши Костов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини