Костов сменя един бразилец с друг за дербито срещу ЦСКА

Костов сменя един бразилец с друг за дербито срещу ЦСКА

Topsport.bg

25-04-2024, 08:19

Наставникът на Левски Николай Костов обмисля различни варианти как ще изглежда стартовия състав на "сините" в дербито с ЦСКА в събота. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" е от 16:15 часа. Специалистът по всяка вероятност ще заложи на Фабио Лима по дясното крило от първата минута.

Фланговият нападател на "сините" получи контузия контролата със Спортист (Своге) на 23 март, но вече е готов за игра. Бразилецът получи разтежение на бедрен мускул, което го извади от игра за четири двубоя. Треньорският щаб прецени да не го рискува от първата минута срещу Берое (1:0) в последния кръг и той се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Патрик Мислович. 27-годишният флангови футболист има на сметката си две попадения в шест двубоя от началото на пролетта. Едно от тях бразилецът вкара с решителен и много красив гол, донасяйки успеха над Хебър с 1:0 в Пазарджик.

Решението на Костов да пусне Лима като титуляр срещу ЦСКА ще остави сънародника му Евертон Бала на резервната скамейка. Със сигурност треньорът няма да пипа Марин Петков. 20-годишният младежки национал се намира в отлична форма и е най-острият футболист на Левски от началото на втория полусезон, с пет отбелязани гола. От своя страна Евертон Бала не успява да се нагоди добре към родния футбол, показва пасиви в предни позиции и все още търси първото си попадение.

Източник: Topsport.bg

Последни новини