Кошмара наказа Славия в последните секунди и донесе първи домакински успех за Берое през сезона

Кошмара наказа Славия в последните секунди и донесе първи домакински успех за Берое през сезона

Topsport.bg

вчера, 22:01

Берое победи драматично Славия с 1:0 в среща от 10-тия кръг на Първа лига.

Двубоят в Стара Загора беше решен в първата минута от добавеното време на мача, когато Сантиаго Годой-Кошмара опъна мрежата на "белите" и донесе ценната победа за домакините.

Това е 4-то попадение за нападателя през сезона, с което той се изравни с Алекс Колев от Левски и Руан Круз от Лудогорец.

С победата Берое се изкачи до 8-о място в клаирането с актив от 13 точки, а Славия е на 13-та позиция с 8 пункта. В следващия кръг хората на Ачиари ще се изправят срещу Арда в Кърджали, а "белите" ще приемат Черно море.

Славия започна доста по-активно мача и притисна своите домакини в началните минути, но това доведе само до няколко разбърквания в полето на Берое, с които защитниците успяха да се справят.

Първият по-сериозен тест за вратаря на Берое дойде четвърт час преди почивката. Гостите изпълниха късо корнер и Иван Минчев пусна хитър пас към Галин Иванов, който стреля силно от границата на наказателното поле, но топката беше в обсега на старозагорския страж.

Отговорът на Берое не закъсня и само минута по-късно те също създадоха опасно положение. Топката беше изритана в полето на Славия, а защитниците на "белите" позволиха на Сегундо Пачаме да я поеме и да напредне с нея, озовавайки се сам срещу вратаря. Аржентинецът обаче загуби баланс малко преди стреля и прати топката високо над напречната греда.

В 38-ата минута Хуан Пинеда получи извеждащ пас в полето на Славия и нанесе коварен удар от ъгъла на наказателното поле, но Николай Кръстев демонстрира своя рефлекс и спаси. Целият стадион и всички зрители пред екраните видяха спасяването на вратаря, но не и съдиите, които отсъдиха аут и си навлякоха гнева на феновете и играчите на Берое.

Шест минути след подновяването на играта Сантиаго Годой опъна мрежата на Славия с техничен удар, но съдията отмени попадението на Кошмара заради нарушение в атака.

В 67-ата минута Венцислав Керчев стреля мощно от дистанция, ала топката премина на около половин метър над напречната греда.

Най-чистото положение за Берое дойде в 70-ата минута на мача. Исмаел Ферер даде великолепен пас от собственото си поле към Сантиаго Годой, който се откъсна от опеката на Велко Йеленкович в центъра на терена и се озова сам срещу вратаря на Славия. Кошмара имаше цялото време на света, за да вземе решение къде и как да вкара топката, но Николай Кръстев излезе напред скъси дистанцията до нападателя и успя да избие с една ръка в корнер.

Десет минути преди края Славия на два пъти можеше да открие резултата. Зеедорф проби по лявото крило и подаде към Емил Стоев в наказателното поле, който стреля, ала Енцо Еспиоза блокира опита му. Топката се върна в Зеедорф, който също стреля, но отново Еспиноза се оказа на пътя точното място и малко пред голлинията изчисти в корнер.

Драмата в мача очевидно беше оставена за последните секунди. В първата минута от добавеното време топката беше центрирана в наказателното поле на Славия, а Леандро Годой се пребори с Велко Йеленкович във въздуха и с глава опъна мрежата зад Николай Кръстев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини