Крило избра ЦСКА пред Гьозтепе на Мъри

Крило избра ЦСКА пред Гьозтепе на Мъри

Topsport.bg

27-07-2024, 08:14

ЦСКА привлече пето ново попълнение това лято. След Иван Тасев, Лумбард Делова, Йоан Борносузов и вратаря Иван Дюлгеров вчера червените представиха белгийското крило Джейсън Ейенга Локило. 25-годишният футболист идва от английския Хъл Сити. През миналия сезон Локило записва 18 мача в Чемпиъншип без гол и асистенция и 10 двубоя с 1 попадение и 1 асистенция за португалския Визела, който изпадна от елита. Срокът на договора му с червените е за 3 години, обявиха от клуба.

Джейсън е юноша на Андерлехт, като е играл още за Лориен, Кристъл Палас, Донкастър Роувърс, Гурник Лечна, Спарта Ротердам и Истанбулспор. В Кристъл Палас е привлечен от бившия треньор на армейците Алън Пардю. Точно преди година е взет в Хъл Сити от нидерландския елитен Спарта.

Информацията за пристигането на белгиеца на "Армията" изтече в началото на седмицата. Впоследствие обаче стана ясно, че има разминаване при преговорите, а играчът има и други добри оферти. В крайна сметка ръководството на "армейците" е успяло да се договори с футболиста и неговия агент.

"Червените" са се преборили за подписа на Локило с новака в турския елит Гьозтепе, твърди "Тема спорт". Играчът е бил силно желан от родния треньор при комшиите Станимир Стоилов, който лично е настоявал да го има в състава си. До последно не се е знаело накъде ще поеме крилото, но в крайна сметка в четвъртък вечерта той е пристигнал в София със своя мениджър от агенцията Football Art Management. 31-кратните шампиони ще платят на Хъл Сити около 400 хиляди евро за правата на състезателя.

Източник: Topsport.bg

Последни новини