Крумовград победи с лекота Локомотив (Пловдив) и задълбочи кризата при "смърфовете"

Крумовград победи с лекота Локомотив (Пловдив) и задълбочи кризата при

Topsport.bg

днес, 18:55

Отборът на Крумовград постигна втора поредна победа в Първа лига. След успеха над Ботев Враца с 3:0 в предишния кръг, съставът воден от Атанас Рибарски стигна до трите точки и при гостуването на Локомотив (Пловдив) с 2:0. Головете за победителите бяха дело на Серкан Юсеин и Матеус Енрике съответно в 23-ата и 32-ата минута. "Смърфовете" продължават с неубедителното си представяне в последно време, като това е четвърти пореден мач за пловдивчани без победа.

В началните минути липсваха опасни атака пред една от двете врати. В 12-ата минута Ангел Лясков отне топката от Матеус Енрике пред наказателното поле и нанесе удар, който мина над вратата. Малко след това шут на Кристиян Пешов от над 30 метра не намери целта. Крумовград отговори с удар на Матеус Енрике, с който Мартин Луков се справи.

В 23-ата минута гостите стигнаха до гол след образцова контраатака. Момчил Цветанов поде атака в своята половина и намери Матеус. Бразилецът напредна отдясно и със страхотен извеждащ пас намери Серкан Юсеин. Халфът, останал очи в очи с Мартин Луков, пусна топката покрай вратаря за 0:1.

Девет минути по-късно гостите нанесоха своя втори удар. Диего Рапосо получи отляво и центрира меко в наказателното поле, а Хорхе Сегура не успя да изчисти топката. Ангел Лясков изпусна Матеус Енрике, който отблизо не сбърка за 0:2.

В края на първата част Йоан Нзи получи контузия и беше заменен от Мартин Хайдаров. В продължението на първата част удар на Жулиен Лами от удобна позиция премина над вратата.

Втората част започна равностойно. Едва в 62-ата минута Христо Иванов опита удар от средна дистанция, но не затрудни Янко Георгиев. Три минути след това "смърфовете" можеше да се върнат в мача, но страничния стълб спря Христо Иванов. Халфът получи от Мартин Петков в наказателното поле, финтира Лукас Сантана и насочи към долния ляв ъгъл, но топката срещна гредата.

Три минути след това страничният стълб помогна и на "смърфовете". Серкан подаде към Диего Рапосо, който навлезе в наказателното поле и нанесе удар, който срещна гредата.

В 84-ата минута след мноходогова атака Ангел Лясков отправи удар, който не затрудни Янко Георгиев и вратарят изби. Пет минути след това Георгиев изби удар на Хайдаров. "Смърфовете" продължиха да търсят почетен гол и в продължението на мача опасен удар на Мартин Петков беше блокиран от играч в синьо.

След успеха Крумовград се изкачи на деветата позиция в класирането с актив от 12 точки, като хитът на миналия сезон изпревари Локомотив (София) и днешния си съперник, като софийските "железничари" вече са на 11-то място с 10 точки, а пловдивските имат 12 пункта и заемат десета позиция.  

Източник: Topsport.bg

Последни новини