Крумовград тресна Славия и влезе в топ 6! "Белите" ще разчитат на Левски, за да не отидат при изпадащите

Крумовград тресна Славия и влезе в топ 6!

Topsport.bg

19-04-2024, 21:57

Крумовград победи Славия с 2:0 като домакин в мач от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двубоят се игра в Коматево и протече изцяло под диктовката на момчетата на Станислав Генчев, които заслужено се поздравиха с 3-те точки.

Головете за домакините паднаха още през първото полувреме, когато точни бяха Серкан Юсеин и Патрик Луан. Пет минути преди края Вячеслав Велев получи директен червен картон и Крумовград доигра срещата с човек по-малко.

С успеха Крумовград изпревари ФК ЦСКА 1948 и се намести в топ 6 на временното класиране. "Синьо-жълтите" имат 2 точки повече от отбора от Бистрица, за който предстои визита на Локо (Пловдив) и само победа би върнала хората на Валентин Илиев сред елитната шестица.

Славия пък от своя страна остава на заветната 10-та позиция, която спасява от плейофите на изпадащите, но "белите" имат 33 точки, с колкото е и Берое, който има гостуване на Левски. Ако старозагорци спечелят дори и 1 точка на "Герена", ще изместят Славия и ще ги пратят да се мъчат в зоната на изпадащите.

Източник: Topsport.bg

Последни новини