Куртулуш отказал на тим от Серия "А" заради Лудогорец

Куртулуш отказал на тим от Серия

Topsport.bg

28-06-2024, 19:53

Централният защитник на Лудогорец - Едвин Куртулуш, е убеден, че е направил правилна крачка в кариерата си. Шведът бе привлечен от Хамарби срещу 2.3 милиона евро - така твърди местната преса. В страната пък са изненадани от избора на национала, за когото е имало предложения от италианския Верона и австрийския Щурм (Грац).

"Чувството след трансфера е добро. Все пак дойдох в най-големия клуб в България. Такъв, който всяка година има амбицията за дълъг поход в евротурнирите", заяви Куртулуш пред Fotbollskanalen.

"Аз също имам високи цели. И когато чух за интереса на Лудогорец, веднага си помислих за мачовете на континенталната сцена, както и за печеленето на титли. Дойдох, за да изградя манталитет на победител. Тук всичко опира до печеленето на мачове и трофеи. Това ме мотивира. И със сигурност ще ме развие като футболист. Това бе и основната причина да се съглася на този трансфер", допълни Куртулуш, който изигра общо 78 двубоя за Хамарби.

"Вярвам, че можем да влезем в групите на Шампионската лига. Според мен имаме добри шансове. Ние сме отбор, който побеждава. Виждам как тренираме и с какъв състав разполагаме. Можем да стигнем до там, накъдето сме тръгнали", заяви националът на Швеция, цитиран от "Тема спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини