Латино бандата на Берое задълбочи кризата във ФК ЦСКА 1948

Латино бандата на Берое задълбочи кризата във ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

31-03-2024, 20:59

Отборът на Берое се намеси сериозно в борбата за баражното седмо място, след като изненадващо спечели гостуването си на ФК ЦСКА 1948 с минималното 1:0. Двата тима изиграха доста интересен двубой в Бистрица, който беше белязан от множество голови ситуации. По-хитри обаче се оказаха заралии, които задълбочиха кризата в редиците на "червените" с гол в края. Той бе дело на появилия се като резерва Политино.

По този начин Берое е на десетата позиция с 32 точки, докато седмият Арда е с 36. ФК ЦСКА 1948, който все още няма шампионатен успех през 2024 година, пък има само пункт повече от кърджалийци. Тази вечер селекцията на Николай Панайотов можеше да направи така, че победата да поеме към техния актив, но Педриньо и колегите му нямаха необходимата акуратност пред гола.

ФК ЦСКА 1948 създаде първата добра възможност в своя полза с настъпването на 10-ата минута. Неделко Пишчевич получи подаване на границата на наказателното поле, но изстрелът му беше уловен от вратаря на Берое.

Селекцията на Николай Панайотов продължи да затяга обръча и нова опасност сполетя гостите от Стара Загора в 13-ата минута. Джонатан Перейра получи подаване на втора греда, след което последва негово успоредно на голлинията подаване за Радослав Кирилов. Капитанът на "червените" закъсня със стотни от секундата, за да засече за 1:0.

Берое демонстрира, че няма да се даде лесно на софийския си опонент и в 19-ата минута също сътвори интересна ситуация. Както винаги, всичко по-класно дойде от Себастиян Вия. Колумбиецът хитро комбинира със Саградия, ала уругваецът нямаше достатъчно точен завършващ изстрел.

Добрият период за възпитаниците на Хосе Ачиари продължи, като добър пробив на Жорди Говеа завърши с центриране от фланга в 24-ата минута. С кълбото последователно обаче се разминаха Саградия, Пачаме и Дамян Йорданов.

Бразилско надиграване на стадион "Витоша" имаше в 31-ата минута. Атакуващият халф на ФК ЦСКА 1948 - Талис, стреля опасно от границата на наказателното поле, но сънародникът му Артур Мота се протегна максимално и отклони в корнер.

"Червените" така и не намериха целта, а поредният удар в техен актив беше регистриран в 36-ата. След бърза комбинация Педриньо насочи технично от двадесетина метра, но високо над горната греда.

Определян за "новия Кавани" преди време - Франциско Сагардия демонстрира колко далеч е той от класата на "Ел Матадор" в 52-ата минута. Тогава въпросният получи задължаващо извеждащо подаване от Себастиан Вия, но докато тичаше сам срещу Маринов, №9 така и не нагласи топката си на десния крак и допусна тя да му бъде избита от догонилия го Реян Даскалов.

Берое можеше да си отбележи неволен автогол в 57-ата минута. Радослав Кирилов изненада отбраната на заралии със залъгващо движение, след което отправи остър пас в наказателното поле. Карлос Алгара протегна крак, за да изчисти, но прати кълбото към собствената си врата. Артур все пак беше на мястото си и спаси.

Динамиката в този мач продължи с отлична контраатака за селекцията на Хосе Ачиари в 63-ата минута. Себастиан Вия пое на скорост и елегантно финтира Росен Божинов. В ситуация трима на двама в полза на беройци, звездата им реши да завършва сам, стреляйки неточно по диагонал. Това, естествено, не се хареса никак на неговите колеги.

В 82-ата минута отново Вия създаде проблеми на защитата на домакините. Той центрира в наказателното поле, където появилият се като резерва Роналдо Камара стреля неточно от воле.

Голямата развръзка в Бистрица настъпи 120 секунди преди края на редовното време. И в ролята на триумфиращи бяха футболистите на Берое. В началото обаче те трябваше сериозно да потреперят, защото стражът Артур изби много опасен удар по диагонал на Педриньо. Последва нов заход на "червената" звезда, който бе блокиран на границата на наказателното поле. Това от своя страна даде начало на поредната заралийска контра. Вия пак свърши своята част от задачата и пусна извеждащ пас за появилия се току-що Политино. Нападателят не успя да вкара на Маринов от първия си опит, ала при добавката не сгреши, за да изпрати в делириум латино резервната скамейка на гостите.

В следващия кръг ФК ЦСКА 1948 ще търси задължителен успех срещу Ботев (Враца). На Берое пък предстои тракийско дерби срещу Ботев (Пд).

Източник: Topsport.bg

Последни новини